Ιδού, το προσωπικό στοίχημα του Blackmore σε όλες οι αποχρώσεις του ουράνιου τόξου υπό τη μορφή ενός ξεχασμένου πλέον format, το οποίο αντιμετωπίστηκε από την αρχή με δυσπιστία και επιφυλακτικότητα από τους καλλιτέχνες της αγαπημένης μας μουσικής. Σε αυτό το κουτί δεν θα βρούμε όλα τα singles που κυκλοφόρησαν οι Rainbow μέχρι το 1986, αλλά, αρκετά περισσότερα στα 19 δισκάκια που περιέχει. Βλέπετε, τα επίσημα singles του συγκροτήματος ήταν 14, όμως οι κυκλοφορίες τους αρκετές περισσότερες ανάλογα με τη δισκογραφικό παρακλάδι κάθε χώρας και ηπείρου που εκπροσωπούνταν.

Μην περιμένετε να βρείτε χαμένο υλικό, σπάνια b-sides και ακυκλοφόρητα οποιασδήποτε μορφής. Ό,τι περιέχεται σε αυτό το κουτί έχει ξανακυκλοφορήσει επίσημα σε βινύλιο και σε CD, άλλωστε από όσο ξέρουμε ο Blackmore σπάνια άφηνε μισοτελειωμένα κομμάτια, ή ολοκληρωμένα εκτός άλμπουμ. Ακόμα και επί Glover φαίνεται πως δεν επιβίωσε τέτοιο υλικό, σε αντίθεση με τους Deep Purple και τις επετειακές τους κυκλοφορίες – και σε αυτές βέβαια δεν υπήρχαν έξτρα τραγούδια, αλλά διαφορετικές εκτελέσεις με… κλεμμένα σόλο, την ξέρετε την ιστορία! Το θετικό της κυκλοφορίας είναι οι πανέμορφες ρέπλικες των singles σε χάρτινα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα, ανακαλώντας τις ένδοξες ημέρες της ζαχαρί Stratocaster. Το κυνήγι του Ritchie όχι για το ουράνιο τόξο, αλλά για την πολυπόθητη εμπορική επιτυχία του σχήματος τερματίστηκε το 1984 με την επιστροφή του στους Purple. Το single “Stone Cold” ήταν το πιο επιτυχημένο single, πηγαίνοντας στο Νο.1 στην Αμερική, πιο πάνω από το “Street Of Dreams” στην ίδια χώρα (Νο.2) και το “I Surrender” στη Μ.Βρετανία (Νο.3). Όμως, αυτές οι μικρές επιτυχίες δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα στον εμπνευστή της μπάντας. Κάποιοι είπαν ότι αν περίμενε λίγο περισσότερο ίσως να τα κατάφερνε, καθώς οι Rainbow είχαν αποκτήσει το παρατσούκλι “baby Foreigner”, αλλά η ιστορία δεν γράφτηκε με υποθέσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα live κομμάτια στα CD 17,18,19 με την (επιτυχημένη) απόπειρα να προστεθούν στο σχήμα και γυναικεία δεύτερα φωνητικά, δίνοντας έτσι μια διαφορετική διάσταση στα “Power”, “Spotlight Kid” και “Stranded”.

Έτσι, για συλλέκτες και φανατικούς αυτή η πανέμορφη και ολοκληρωμένη έκδοση θα προσφέρει ένα πρώτης τάξεως ταξίδι αναμνήσεων σε περασμένα μουσικά μεγαλεία ενός συγκροτήματος που ανέδειξε σπουδαία ταλέντα, υπήρξε άκρως επιδραστικό και πολλές φορές επεισοδιακό. Κέρδισε ο Ritchie το στοίχημα; Άγνωστο τι πιστεύει ο ίδιος, πάντως το σίγουρο είναι ότι βρήκε τον ιδανικό τρόπο να διοχετεύσει το ταλέντο του στη σύνθεση μουσικής και στην τεχνική, κάτι που δεν συμβαίνει με τους Blackmore’s Night!