Πιστοί στο ραντεβού τους μαζί μας οι MetalProgάδες… Άλμπουμ πάνω στη διετία και τι άλμπουμ… Ο ήχος στην κιθάρα είναι σούπερ! Όσο πρέπει πρίμος, όσο δεν παίρνει βαρύς, οξύς και ξηραφικός και από κοντά και τα άλλα όργανα. Ακούγονται τεράστια όλα τους και βέβαια πώς να μην ακούγονται, αφού την παραγωγή και τη μίξη επιμελήθηκε ο πανμέγιστος Neil Kernon (Rage for Order – χρειάζεται να πω κι άλλα;). Από την άλλη μεριά… η φωνή του Ray Alder! Βαρύς, σκοτεινός, λυρικός, διαστημικός… Βγάζει την οργή της γλύκας και την το πετιμέζι της λύσσας…

Τα riff είναι πραγματικά εφιαλτικά, φλερτάρουν ακόμα και με το Thrash! Ακούστε για παράδειγμα το “Noonday Devil”, με το εναρκτήριο Tharshαριστό θέμα στην κιθάρα, τα όργανα να παίζουν tutti, τις εξωφρενικές μελωδίες… Prog κομμάτι και τρελό headbanging! Τελικά, βρέθηκε ο τρόπος να τα παντρέψουμε αυτά τα δυο… Εκεί που ακούτε την ουράνια μελωδία, εκεί πέφτει και το ξύλο της αρκούδας!
 
Υπάρχουν κομμάτια πέντε, έξι, επτά και εννέα λεπτών, υπάρχει άφθονη μελωδία και απίστευτος οίστρος. Υπάρχει, φυσικά, και ο δεκάλεπτος επίλογος που ακούει στο όνομα “Departure of the pale horse” και θα σας κάνει να ανατριχιάσετε! H μαγική μουσική του van Dyk, ο άπειρος λάρυγγας του Alder και η εκτελεστική δεινότητα των εκπληκτικών μουσικών της μπάντας εγγυώνται την τέρψη των αυτιών και της ψυχής σας. Το άλμπουμ κυκλοφορεί με ένα επιπλέον CD (περιορισμένη έκδοση), το οποίο θα περιέχει διασκευές UFO, Toto, Journey, Tori Amos κ.α.
 
Ο van Dyk διαγνώστηκε με καρκίνο στο αίμα πριν από τρία χρόνια περίπου. Οι γιατροί του έδωσαν στην αρχή πέντε χρόνια ζωής το πολύ… Ο ίδιος υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία, το ποσοστό να έχει εντελώς θεραπευτεί είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο… πάντα θα βασανίζεται από ερωτηματικά… Είναι φυσικό να έχουν περάσει διάφορα συναισθήματά του στις συνθέσεις του, ο ίδιος αναφέρεται σε αυτό.
 

Tags