Η μπάντα αποτελείται από πέντε μέλη πλέον (…παλιά ήταν τέσσερα) και ξεκίνησαν να ροκάρουν το 2005. Έχουν ήδη βγάλει το πρώτο τους ΕP και αναμένεται η κυκλοφορία του άλμπουμ τους  με τη συνδρομή του καταξιωμένου παραγωγού Chris Tsagarides (Thin Lizzy, Black Sabbath, Judas Priest etc.). Έως τώρα έχουν βρεθεί στη σκηνή μαζί με τους Star Star (US/GR), Wig Wam (NO) και Faster Pussycat (US). Το  new hard rock  feeling προσαρμοσμένο σε αρκετά σημεία και στον ήχο τους αλλά και στο ντύσιμο τους, έδειχνε να εξιτάρει τους φάνς αλλά και να τραβάει το ενδιαφέρον πολλών που τους έβλεπαν πρώτη φορά. Ακούστηκαν κομμάτια από το ΕΡ αλλά και διασκευές από αρκετές νέες μπάντες του hard rock και του metal όπως οι Buckcherry και οι Rev Theory. Το γεγονός ότι πολλά από τα κομμάτια που διασκευάσανε δεν τα έχω ξανακούσει ποτέ ζωντανά από άλλη ελληνική μπάντα, ήταν ένα από τα αρκετά ελκυστικά σημεία της βραδιάς. Ο τραγουδιστής έδωσε το καλύτερο του εαυτό και φωνητικά αλλά και παραστατικά, κάνοντας τον κόσμο να πωρώνεται ακόμα περισσότερο. Η απόδοση και η ενέργεια των υπόλοιπων μελών ήταν πραγματικά αξιέπαινη. Μια πολύ καλή εμφάνιση από τους Jailcat που πολύ σύντομα θα τους απολαύσουμε και στην Αθήνα για πρώτη φορά!


Οι headliners της βραδιάς δεν άργησαν να εμφανιστούν στη σκηνή. Οι REDRUM μετά από την επιτυχημένη περιοδεία τους στην Ευρώπη επανέρχονται στη σκηνή του 8ball για να μας παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο ‘’Victim Of Circumstances’’   . Το live άρχισε με τον κόσμο, ήδη να έχει μαζευτεί μπροστά για να τους απολαύσει και το μαγαζί γεμάτο και προσηλωμένο σε κάθε ατάκα του γερμανού τραγουδιστή Michael Bormann. Ενωμένοι, αλάνθαστοι και με κομμάτια που σου μένουν θες δεν θες, οι REDRUM εξέπληξαν ευχάριστα παλιούς και νέους. Ο Bormann είναι ίσως ένας από τους καλύτερους frontmen που άκουσα live έδω και πολύ καιρό. Πραγματικά τα μέλη της μπάντας Athan ‘Lyssa’ Kazakis και Panos Baxevanis δεν θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη επιλογή τραγουδιστή. Φοβερή εμπειρία, αξέχαστη βραδιά (….μιας και ακόμα τραγουδάω το Judgement Day ) και θα συμφωνήσω απόλυτα με όσους λένε πως είναι μπάντα που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από κάποιες άλλες γνωστές του εξωτερικού. Έχουν τον αέρα, το πάθος και την έμπνευση  που χρειάζεται ώστε να είναι μπαντάρα. Συγχαρητήρια σε όλους !!!

Το setlist  περιλάμβανε κομμάτια όπως Stay ready for the big, Judgment Day, You Can’t Buy No Hero, Come Take Me Higher, Rise Up αλλά και από την καριέρα του Bormann (με τους Jaded Heart αλλά και σόλο).
 
Μαρίζα “Crash”
Φωτο από τις σελίδες των συγκροτημάτων στο Facebook