Κατά την ταπεινή μου άποψη, η πρώτη πολύ καλή κυκλοφορία του 2011 από το χώρο του μελωδικού rock. Σίγουρα, έχουν βγει στο πρώτο εξάμηνο και άλλοι καλοί δίσκοι αλλά νομίζω ότι το “Solid” ξεχωρίζει άνετα ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα. Ο τραγουδιστής των Bangalore Choir (και πρώην frontman των Accept) David Reece συνεργάζεται με τον παραγωγό Martin Kronlund και το αποτέλεσμα κρίνεται κάτι παραπάνω από θετικό.
 
Όλα τα κομμάτια είναι εξαιρετικά, πολύ δουλεμένα και το πιο σημαντικό σου μένουν! Γιατί, στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μετράει…οι συνθέσεις. Το κλίμα του δίσκου μπαλανσάρει αρμονικά ανάμεσα στο hard rock και στο μελωδικό metal ενώ κάποιος θα πρέπει να προσέξει σίγουρα και τους στίχους. Εκτός από τις δυνατές στιγμές, ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν οι blues-based μπαλάντες (μάλιστα, το “Could This Be Madness” θα ταίριαζε κουτί στο “Toolbox” του Ian Gillan).
 
Το “Solid” είναι μαζί με το πρώτο album των Bangalore Choir οι καλύτερες κυκλοφορίες που φέρουν το όνομα του David Reece…και αυτό τα λέει όλα!
 
Highlight: Οι δύο πρώην τραγουδιστές των Accept έχουν solo albums με τον ίδιο τίτλο (“Solid”). Ενδιαφέρον…
 

Tags