Η μουσική τους έχει στοιχεία από metalcore και electro-industrial χορευτικού τολμώ να πω χαρακτήρα. Respect στην lead κιθαρίστρια Ανθή, η οποία έπαιξε μερικά από τα καλύτερα solo της βραδιάς.

 Ακολούθησαν οι Serenity Broken, με των οποίων το υλικό ήμουν εκ των προτέρων εξοικειωμένος. Το ντεμπούτο album τους, το -modern metal band meets grunge singer- ‘Commercial Suicide’, έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στην πλειοψηφία όσων το έχουν ακούσει, απολύτως δικαιολογημένα. Επί σκηνής τα τραγούδια αποδόθηκαν πολύ καλά με σούπερ βαρύ ήχο στις κιθάρες. Οι Serenity Broken έχουν βρει στο πρόσωπο του Άρη όχι απλώς μια καλή φωνή αλλά και έναν αβίαστα επικοινωνιακό frontman, στοιχείο που έχει φυσικά τη σημασία του. Η επιτυχημένη εμφάνιση τους έκλεισε με το ‘Alone?’, κομμάτι για το οποίο έχουν γυρίσει και το πρώτο τους video.

Τη σκυτάλη πήραν οι Sick Joke, οι πιο τρομακτικές μορφές που εθεάθησαν χθες στα Εξάρχεια. Εμφανώς δεμένο συγκρότημα, που γουστάρει το hardcore και αυτό ακριβώς εκπροσωπεί. Σαφείς και συγκεκριμένοι στον ηχητικό προσανατολισμό τους, έπαιξαν και μερικά covers, ενώ για χάρη τους σχηματίστηκε και μια μικρογραφία moshpit μπροστά στη σκηνή.

Τελευταίους είδαμε τους Reign Star, την πιο παραδοσιακή metal μπάντα της βραδιάς. Τύμπανα, μπάσο, κιθάρα, πλήκτρα, φωνή, με τα πλήκτρα αρκετά μπροστά στον ήχο να εναλλάσσονται με την κιθάρα ως προς τα solo. Οι δικές τους συνθέσεις έχουν έναν maiden-ικό αέρα, ενώ ακούσαμε και μια διασκευή στο ‘You Don’t Remember, I’ll Never Forget’ του Malmsteen. Τα φωνητικά μου ακούγονταν λίγο ζορισμένα, μπορεί όμως και να τα αδικούσε ο ήχος.

Συνοψίζοντας, ήταν μια δυνατή metal βραδιά στα πλαίσια του Under the City Festival.

Ρωμανός Τερζής
Φωτογραφίες από το profile των Serenity Broken στο Facebook