Μία αξιόλογη προσπάθεια από ένα ακόμη ελληνικό συγκρότημα που δραστηριοποιείται στο χώρο του ευρύτερου melodic rock, ένα στυλ που έχει βρίσκει ιδιαίτερη άνθιση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι Reload ιδρύθηκαν πριν από 3 χρόνια και το “Hotter Than Bullet” είναι το ντεμπούτο τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για μέλη των Power Crue, Normah, Isospin & Diary of Secrets με τον Bob Katsionis να έχει αναλάβει την παραγωγή του δίσκου.

 

Το “Hotter Than A Bullet” μπορεί να μην αγγίζει το τέλειο αλλά είναι ένα πολύ καλό album με 5-6 αξιόλογες συνθέσεις. Η μπάντα τα πάει περίφημα –αν και θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά στον τομέα των πρώτων φωνητικών-, η παραγωγή είναι ικανοποιητική και τα κομμάτια είναι σε γενικές γραμμές προσεγμένα και αξιομνημόνευτα. Ιδιαίτερα τα “Comeback”, “Candle In The Night” και “Survive” ξεχωρίζουν με τη μία και θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν γραφτεί από μία φτασμένη μπάντα του χώρου. Βέβαια, θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς 2-3 αδιάφορες στιγμές (“Superhero”, “Higher”, “Give in to The Night”) αλλά μικρό το κακό.
Νομίζω ότι οι Reload έχουν αρκετά να προσφέρουν αφού και πιτσιρικάδες είναι και περίσσειο ταλέντο διαθέτουν. Όλοι οι φίλοι του Ευρωπαικού melodic hard n’ heavy ήχου καλά θα κάνουν να τους τσεκάρουν.

Highlight: Οι Reload είχαν ανοίξει κάμποσες συναυλίες των Outloud πριν από κάποιους μήνες.