Ανατρέχω στις σημειώσεις μου από την προ-ακρόαση του άλμπουμ στο Ragnarok τον περασμένο Δεκέμβριο και διαβάζω τα διθυραμβικά σχόλια που συνοδεύουν το κάθε τραγούδι που είχαμε ακούσει τότε. Ακούγοντας το άλμπουμ περισσότερες φορές πλέον η γνώμη μου δεν αλλάζει… το “Armor Of Light” είναι ένα πάρα πολύ καλό άλμπουμ αντάξιο της ιστορίας και της κληρονομιάς που άφησε πίσω του ο Mark Reale.

To “Armor Of Light” δεν κρύβει ούτε στιγμή τις προθέσεις του με φουλ επίθεση από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η τριάδα “Victory”, “End Of The World” και “Messiah” μας βάζει κατευθείαν στο κλίμα. Ο Todd Michael Hall δικαιολογεί τον τίτλο του “top metal τραγουδιστή” με ασύλληπτες ερμηνείες σε κάθε κομμάτι. Όλο το άλμπουμ πατάει στα χνάρια του “Thundersteel” ακόμα και η παραγωγή είναι «παλιακή» πολύ κοντά τα παλαιότερα άλμπουμ. Το γκρουπ φαίνεται να έχει βρει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από το “Unleash The Fire” με τις κιθάρες των Flyntz και Lee κυριολεκτικά να γαζώνουν. Εξαιρετικός και ο Frank Gilchriest  με τούρμπο παίξιμο και ο Donnie Van Stavern πραγματικός ογκόλιθος στο μπάσο. Άλλα τραγούδια που ξεχώρισα ήταν τα “Caught In The Witche’s Eye” με το Rainbow riff, το “Angel’s Thunder, Devil’s Reign”, το “Burn The Daylight” και το ομώνυμο.

Δεν ενθουσιάστηκα με την ιδέα επανεκτέλεσης του “Thundersteel”, δεν νομίζω ότι χρειαζόταν κάτι τέτοιο, ας το άφηναν για τις συναυλίες. Το δεύτερο CD με τη συναυλία από το Keep It True του 2015 είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη και ένα ντοκουμέντο για το πόσο καλά αποδίδει αυτή η σύνθεση, κάτι που το έχουμε διαπιστώσει και ιδίοις όμμασι από τις συναυλίες τους στην Ελλάδα.

Οι RiotV έχουν κερδίσει το στοίχημα τιμώντας τη βαριά φανέλα και τη μεγάλη κληρονομιά, που συνοδεύει το όνομα των Riot. Το υλικό που κυκλοφορούν είναι πολύ καλό και η παρουσία τους εξαιρετική. Η σύνδεση με το παρελθόν είναι δεδομένη και η αναβίωση των ένδοξων ημερών ξεκάθαρη, αλλά γίνεται με αξιοπρέπεια, αγάπη και σεβασμό και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Shine On!