Σίγουρα, αυτό είναι το πιο διαφορετικό συγκρότημα από όσα έχει η Earache στο ρόστερ της αυτή τη στιγμή, καθώς οι Rival Sons δεν έχουν καμία σχέση με τα ακραία, αλλά ούτε καν με τα metal ονόματα που φιλοξενεί η εν λόγω εταιρεία.
 
Τα ινδάλματα των Rival Sons φαίνεται πως προέρχονται από τα βάθη των 70’s και των ‘60s στη Μ.Βρετανία, όταν οι Who και οι Led Zeppelin μεσουρανούσαν. Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι φιλτράρουν τις επιρροές τους και δεν προσπαθούν να αντιγράψουν κανέναν, ενώ μέσα από το ρετρό κατορθώνουν να ακουστούν φρέσκοι και…trendy! Στα έξι κομμάτια αυτού του EP μπορεί κανείς να απολαύσει και να θαυμάσει γνήσιο τσαμπουκά, ενέργεια, πάθος και ένταση από μια παρέα από το Los Angeles, που φαίνεται ότι γλύτωσε «παρά τρίχα» τις λακ, τα κολάν και τα κραγιόν…
 
Οι Rival Sons έχουν ήδη ένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους (“Before The Fire”) το οποίο κυκλοφόρησε το 2009, ενώ στη σύντομη ως τώρα καριέρα τους έχουν προλάβει να αλλάξουν μια φορά τραγουδιστή. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική και το συμβόλαιο με την Earache ήρθε σχετικά αβίαστα. Το δεύτερό τους άλμπουμ αναμένεται τον Μάιο, οπότε μέχρι τότε θα τους απολαμβάνουμε από αυτό εδώ το EP, το οποίο εκτός από την ψηφιακή του μορφή θα διατίθεται και σε βινύλιο.
 
 

 

Tags