Ο Robert Tepper είναι «καταδικασμένος» να ζει και να δισκογραφεί υπό τη σκιά του “No Easy Way Out”. Είναι ευχή και κατάρα μαζί αφού εκατομμύρια κόσμος άκουσε και αγάπησε το συγκεκριμένο κομμάτι μέσα από το Rocky IV αλλά ταυτόχρονα τοποθέτησε και τόσο υψηλά τον πήχη των απαιτήσεων ώστε δίχως υπερβολή ο Tepper να θεωρείται ευρέως σαν ένας one hit wonder καλλιτέχνης. Αυτή είναι η αλήθεια. Όταν έλαβα, λοιπόν, τη νέα του δισκογραφική δουλειά κρατούσα μικρό καλάθι και για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν περίμενα και πολλά πράγματα. Ο λόγος; Το τελευταίο του album, το “New Life Story” δεν μου άρεσε και βασικά δεν θύμιζε σε τίποτα το κλίμα των δύο δίσκων που κυκλοφόρησε στα 80ς. Κάπως έτσι ξεκίνησα να ακούω το “Better Than The Rest” και βρέθηκα μετά από 3-4 ώρες να το έχω μόνιμα στο repeat απολύτως εντυπωσιασμένος από το τελικό αποτέλεσμα!

Το πρώτο μισό του δίσκου, δηλαδή τα έξι πρώτα τραγούδια, είναι μία εκπληκτική μίξη West Coast AOR με μπόλικη δόση από ατμόσφαιρα soundtrack της δεκαετίας του 80. Δηλαδή πρόκειται για ένα σύνολο ανεβαστικών συνθέσεων που σου δίνουν την εντύπωση ότι ακούς τη μουσική μέσα από το Miami Vice ή το Teen Wolf! Επιπλέον η φωνή του Tepper διατηρείται σε καλά επίπεδα (αν και έχει πέσει εμφανώς πολύ επεξεργασία στο studio) ενώ και η παραγωγή είναι και αυτή αρκούντως ικανοποιητική. Όσον αφορά το δεύτερο μισό του CD, o Tepper παρουσιάζει μία Rick Springfield meets Bryan Adams πλευρά αλλά και αυτό δεν μας χαλάει καθόλου.

Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι το “Better Than The Rest” βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το Top 10 της χρονιάς που διανύουμε και το κυριότερο παρουσιάζει μία πλευρά του Tepper που είχαμε να δούμε από τα late 80s. Δυνατό comeback, αν μη τι άλλο!

Highlight: Κομματάρες σαν το “Testimony”, “Why Does Over” και “Better Than The Rest” θα μπορούσαν κάλλιστα να παίξουν στο “Stranger Things” και να μην καταλάβει κανείς ότι είναι πρόσφατες ηχογραφήσεις.