Rock In Dio Vol.8 @ Κύτταρο

0

Όπως κάθε χρόνο όταν γίνεται η σχετική αναφορά στη σχετική διοργάνωση το κείμενο θα είναι γεμάτο κλισέ, όμως πραγματικά το να κάνεις sold out κάθε χρόνο, να μαζεύεις τόσους καλεσμένους στη σκηνή και να παρουσιάζεις ένα τόσο καλό αποτέλεσμα, μόνο κλισέ δεν είναι. Οι Rock’n’Roll Children εκτός των άλλων είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί κάθε χρόνο κατορθώνουν να παρουσιάζουν ένα αψεγάδιαστο show, με τις ελάχιστες δυνατές καθυστερήσεις στις εναλλαγές των μουσικών επί σκηνής, καινούρια ονόματα και φυσικά ένα υπερ-χορταστικό σετ με κλασσικά, αλλά και πιο ψαγμένα τραγούδια από την καριέρα του Dio.

RockInDio8 9

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ήταν η απουσία του αναλογίου από τη σκηνή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο το χάρηκα! Το  συγκεκριμένο αντικείμενο αποτελεί μέγιστη μάστιγα για τον χώρο μας στις συναυλίες, γιατί εκτός του ότι είναι εκνευριστικό να βλέπεις τους μουσικούς να το συμβουλεύονται την ώρα της εμφάνισής τους, σίγουρα χαλάει και… τις φωτογραφίες με την ενοχλητική παρουσία του. Σκονάκια πάντα θα υπάρχουν, ευτυχώς ή δυστυχώς, αλλά ειλικρινά όταν συμμετέχεις σε μια τέτοια διοργάνωση δεν μπορείς να μάθεις απ’ έξω το ένα, άντε δυο τραγούδια που θα τραγουδήσεις; Στην τελική το 80% από αυτά είναι κλασσικά…

RockInDio8 139

Αν και σε ένα τέτοιο γιγάντιο εγχείρημα όλοι είναι αξιέπαινοι και αντάξιοι των περιστάσεων υπάρχουν πάντα αυτοί που ξεχωρίζουν περισσότερο. Αυτή την χρονιά οι εμφανίσεις που ξεχώρισα ήταν (με σειρά εμφάνισης)…

1.    “I” με τον Δημοσθένη Ντόβα που έχει αναλάβει πια τα φωνητικά στους θρυλικούς Northwind να είναι απλά εξαιρετικός σε όλα. Πολύ καλή σκηνική παρουσία, που μου θύμισε κάπου τον Robert Plant, και τρομερή εκτέλεση. Πραγματικά, ο τύπος μπήκε στο πετσί του Dio και πραγματικά μας μάγεψε. Πολύ καλή και η Ελπίδα Αναστασίου στο μπάσο, που ήταν όμως πολύ πιο διακριτική από τον frontman.

2.    “Egypt” όπου ο Γιάννης Βαρβατσούλης έφερε στη μνήμη μου έναν άλλο μακαρίτη και πιο πρόσφατο, τον Chris Cornell, με τον τρόπο που τραγούδησε και έφερε το άσμα στα μέτρα του. Για το πάθος του έτερου γιατρού, Γιώργου Ράλλη, πραγματικά ό,τι και να γράψουμε είναι λίγο)

3.    “Rainbow In The Dark” με τον Kevin Goocher σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση, με κοστούμι, αλλά και με ένα λαθάκι το οποίο δεν τον εμπόδισε από το να αποδώσει με τον τρόπο του και να το απολαύσει, όπως άρμοζε στην περίσταση.

4.    “Mistreated”, ένα τραγούδι που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί διάλεξε ο Dio να τραγουδάει στους Rainbow και που όταν το είδα στη λίστα δεν το κρύβω ότι ξενέρωσα… όταν όμως άρχισε η Νάγια Κουτή να τραγουδάει μάζευα τα σαγόνια από το πάτωμα. Και όχι δεν αναφέρομαι στην παρουσία της, που ήταν εξίσου εντυπωσιακή ομολογουμένως, αλλά στο ότι ένοιωθε την κάθε νότα και τραγουδούσε πραγματικά σαν να ήταν η τελευταία της φορά. Το τραγούδι απογειώθηκε, έγινε ακόμα πιο blues, soul, jazz, ενώ η τραγουδίστρια ήταν πραγματικά απίστευτη δικαιώνοντας την επιλογή της. Ο Μανώλης Τσίγκος την παρομοίωσε με τον Glenn Hughes και ενδεχομένως να μην είχε άδικο.

5.    “Shame On The Night” με την Ιωάννα Κόλλια αγριεμένη, κάτι μεταξύ Doro και Lee Aaron, να δίνει μια απίστευτη παράσταση εντελώς απορροφημένη στο ρόλο της κυριευμένη από το σκότος του τραγουδιού.

RockInDio8 127

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα ένα μεγάλο κέρδος από την όλη διοργάνωση είναι ότι γνωρίζουμε νέα παιδιά καλλιτέχνες του χώρου μας ή ακόμα και όχι, απολαμβάνουμε ενδιαφέρουσες συνεργασίες επί σκηνής και τονώνεται με αυτόν τον τρόπο η συντροφικότητα και η ενότητα της ελληνικής σκηνής… έστω και για μερικές ώρες όλα μοιάζουν πλασμένα αρμονικά με ό,τι μας χωρίζει να μπαίνει στην άκρη. Ο παλμός του κόσμου θα έλεγα ότι ανεβοκατέβαινε με τα τραγούδια με την έντασή του να αυξάνεται προς το τέλος με αποκορύφωμα το “Heaven And Hell” με σχεδόν όλους τους καλλιτέχνες να στριμώχνονται πάνω στη σκηνή.

RockInDio8 204

Ως συνήθως, και αυτό είναι άλλο ένα κλισέ, δεν νομίζω ότι φεύγει ποτέ ανικανοποίητος από τα Rock In Dio, τα συνεχόμενα sold out του event ανεξαρτήτως ποιος συμμετέχει κάθε φορά δεν είναι τυχαία και δεν συμβαίνουν συμπτωματικά. Μετά από 4 ώρες δεν μπορείς να ζητήσεις και πολλά περισσότερα από 35 τραγούδια από Dio, Rainbow, Black Sabbath, ακόμα και Elf. Άλλη μια αποστολή εξετελέσθη για τους Rock’n’Roll Children και τον φιλανθρωπικό τους σκοπό (κλισέ). Ραντεβού σε ένα χρόνο και κάτι στο ίδιο μέρος (κλισέ)!

Γιάννης Δόλας

 RockInDio8 12

1.    Sunset Superman
2.    Voodoo (μπάσο-Θανάσης Σιούλας City Kids – Motorhead Tribute/ Verdict Denied))
3.    Chidren Of The Sea (φωνητικά-Μάνια Κομπολάκη, κιθάρα Γιώργος Σοφικίτης Endomain)
4.    Night People (φωνητικά-Μάνος Ξανθάκης Alphastate)
5.    Stargazer (κιθάρα-Κώστας Καψιμάλης, πλήκτρα-Γιώργος Δεσύλλας Customize!The Hard ‘n Heavy Factory)
6.    Kill The King (τύμπανα-Στέλιος Cozy Dead Or Alive Band – Bon Jovi Tribute)
7.    Self Portrait (φωνητικά-Θοδωρής Αριανούτσος, Πλήκτρα-Νάγια Γρανά)
8.    I (φωνητικά-Δημοσθένης Ντόβας Northwind,Heritage, Μπάσο-Ελπίδα Αναστασίου)
9.    Shadow Of The Wind
10.    Last In Line (κιθάρα-Θανάσης Γκιόκας Dark Engine)
11. Holy Diver (φωνητικά-Ηλίας Γιωτίτσας, πλήκτρα-Γιώργος Σιδερόφσκι Art Of Simplicity, κιθάρα-Δημήτρης Αργύρης Area 51, μπάσο-Σωτήρης Τσολάκογλου Amongruins,Battleroar,Outloud)
12.    Gates Of Babylon (φωνητικά-Ελένη Στρατηγοπούλου Fragile Vastness, πλήκτρα-Μαριλένα Πλίτση)
13.    I Could Have Been A Dreamer (μπάσο-Γιάννης Κοντός Hideaway,Mistful,Dead Or Alive Band – Bon Jovi Tribute)
14.    Evil Eyes (μπάσο-Παναγιώτης Ζούβελος Erase)
15.    One Night In The City (Αλέξανδρος-Ρωμανός Κοντολέφας Soundtruck)
16.    Egypt (The Chains Are On) (φωνητικά-Γιάννης Βαρβατσούλης 4LT, κιθάρα-Γιώργος Ράλλης)
17.    Still I’m Sad
18.    Sacred Heart
19. Don’t Talk To Strangers (κιθάρα-Ειρήνη Κετικίδη, τύμπανα-Άκης Καπράνος Ex-Septic Flesh,Ex-Thou Art Lord,Ex-Order Of The Ebon Hand,Ex-Horrified,Ex-Depression, μπάσο-Κώστας Τασάκος Voidnaut,Ex-Verdict Denied,Ex-Double Square)
20.    Rainbow In The Dark (φωνητικά-Kevin Goocher, πλήκτρα-Κατερίνα Παπαδάτου, τύμπανα-Σωτήρης Λαγονίκας SL Theory)
21.    Falling Off The Edge Of The World (φωνητικά-Kevin Goocher)
22.    Man On The Silver Mountain (κιθάρα-Γιάννης Αναγνώστου Acid Death, Released Anger)
23.    The Sign Of The Southern Cross (τύμπανα-Άλεξ Κόλλιας PulseR)
24.    Long Live Rock’n’Roll (φωνητικά-Βίκυ Λαζάρου Κυνηγοί Ονείρων)
25.    Temple Of The King (φωνητικά-Πάρης Μιχαηλίδης)
26.    Tarot Woman (κιθάρα-Παναγιώτης Λιακώνης Rock Dealers, τύμπανα-Μάριος Ιωάννου Solarmonkeys)
27.    All The Fools Sailed Away (φωνητικά-Ευαγγελία Κοτρώνη)
28.    We Rock (φωνητικά-Αλέξανδρος Σιδεράκος Dreamrites, τύμπανα-Ελένη Νότα Mask Of Prospero, My Inferno, κιθάρα-Δημήτρης Νάπας Sirious,Repentless-Slayer Tribute Band)
29.    Catch The Rainbow
30.    Wonderworld
31.   The Mob Rules (φωνητικά-Στέλιος Μαγαλιός Sober On Tuxedos)
32.    Mistreated (φωνητικά-Νάγια Κουτή)
33.    Die Young (μπάσο-Γιώργος Δρες Wardance)
34.    Shame On The Night (φωνητικά-Ιωάννα Κόλλια Unfit For Duty)
35. Rock’n’Roll Children
36.    Heaven And Hell

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!

{galleryLiveReports/2018/RockInDio8}{/gallery}