Ο Alice Cooper έδωσε στη δημοσιότητα ένα τραγούδι με τον τίτλο “Rock & Roll” από το επερχόμενο άλμπουμ του “Detroit Stories”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου από την earMUSIC.

Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι διασκευή, καθώς το αυθεντικό ανήκει στους Velvet Underground και κυκλοφόρησε στο άλμπουμ “Loaded” του 1970, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το έχουν διασκευάσει ακόμα οι Runaways, η μπάντα του Mitch Ryder, Detroit, ακόμα και οι Jane’s Addiction. Να σημειωθεί επίσης ότι στην ηχογράφηση ακούγεται και η κιθάρα του Joe Bonamassa.

«Το Detroit ήταν το κέντρο του heavy rock στα ‘70s. Έπαιζες στο Eastown μαζί με Ted Nugent, The Stooges και τους Who για 4 δολάρια. Και το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Grande είχε MC5, Brownsville Station, Fleetwood Mac, Savoy Brown, Small Faces. Αν ήσουν soft δεν είχες καμία τύχη», λέει ο Alice.

«Το Los Angeles από την άλλη είχε το δικό του ήχο με τους Doors, Love, Buffalo Springfield. Το San Francisco είχε τους Grateful Dead και τους Jefferson Airplane και η Νέα Υόρκη τους Rascals και τους Velvet Underground. Αλλά, το Detroit ήταν η γενέτειρα του οργισμένου rock. Εφόσον δεν ταίριαζε σε κανένα άλλο μέρος της Αμερικής (τόσο από άποψη μουσικής, όσο και από εικόνας) το Detroit ήταν το μόνο μέρος που αναγνώρισε τo hard rock του Alice Cooper και το τρελό του show επάνω στη σκηνή. Το Detroit ήταν ο παράδεισος των απροσάρμοστων. Κι όταν ανακάλυψαν πως είχα γεννηθεί στο Ανατολικό Detroit, τότε είχα βρει το σπίτι μου».

«Ηχογραφήσαμε με τον Wayne Kramer (MC5), τον Johnny “Bee” Badanjek (Detroit Wheels), τον Paul Randolph (legendary Detroit jazz and R&B bassist) και τους Motor City Horns, καθώς και άλλους ντόπιους μουσικούς», λέει ο Bob Ezrin. «Μας έδωσε πολλές ιδέες και μας ενθάρρυνε ο John Varvatos, ενώ ηχογραφήσαμε στα Rustbelt Studios του Royal Oak. Είναι ένα άλμπουμ που δημιουργήθηκε στο Detroit για το Detroit από κατοίκους του Detroit», συμπλήρωσε.

Το “Detroit Stories” θα είναι διαθέσιμο σε CD, CD+DVD digipak, CD box set (με CD, Blu-ray, t-shirt, face mask, torch light και 3 stickers), και 2LP gatefold.