Rockwave 2017 – Day 1

0

Bazooka01

Φέτος με χαρά είδα ότι υπάρχει μια μέρα αποκλειστικά με ελληνικές μπάντες. Βεβαίως θα στήριζα μια τέτοια κίνηση καθώς υπάρχουν πολλές εγχώριες μπάντες που αξίζουν να παίζουν σε μεγάλες σκηνές και είμαι σίγουρος ότι υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ήδη αρκετά γνωστές στο ευρύ κοινό και θα είχαν μεγαλύτερη ανταπόκριση από κόσμο.  Όταν έφτασα στον χώρο η θερμοκρασία άγγιζε τους 40+ βαθμούς και η ζέστη ήταν αφόρητη. Ακόμα αναρωτιέμαι πως αντέχουν οι μπάντες να παίζουν στο Vibe Stage όταν έχουν απέναντι τους τον ήλιο τέτοιες ώρες..

Δυστυχώς την πρώτη μπάντα Godspeed την έχασα λόγω προσωπικού προβλήματος και ζητώ συγνώμη από τα παιδιά. Ελπίζω να τους συναντήσω σύντομα σε κάποια άλλη σκηνή. Η πρώτη μπάντα που είδα ήταν οι Bazooka. Δεν ξέρω αν έφταιγε το γεγονός ότι έπαιζαν απέναντι στον ήλιο αλλά προσωπικά το garage punk rock τους δεν με άγγιξε καθόλου. Ειδικά τα κομμάτια με ελληνικό στίχο θα ήθελα να τα ξεχάσω. Υπήρχε κάποιο λίγο κοινό που προσπαθούσε κάτω από τον καυτό ήλιο να τους απολαύσει αλλά μάταια. Θέλω να πιστεύω ότι με τον καιρό θα έχουν να προσφέρουν κάτι αξιόλογο για να παίζουν σε μια σκηνή σαν του Vibe Stage.

Bazooka03
Η δεύτερη μπάντα που παρακολούθησα ήταν οι Innerwish στο Terra Stage. Τους έχω δει άλλες δύο φορές, μια το 2003 σαν support στους Helloween και τo 2007 στο ΜΜD και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν καλοί για άλλη μια φορά. Εύχομαι να κάνουν πιο συχνά συναυλίες γιατί αυτό είναι άλλωστε που μένει να θυμάσαι. Ξεκίνησαν δυναμικά με σχετικά καλό ήχο (μόνο τα πλήκτρα ήταν λίγο χαμηλά) και παρουσίασαν κομμάτια από όλους τους δίσκους τους. Τραγούδια σαν τα “Rain of a thousand years”, “Needles in my mind” και “Ready For Attack” δεν πέρασαν απαρατήρητα και διασκέδασαν και το κοινό που δεν παρακολουθεί το συγκεκριμένο είδος μουσικής.
Setlist: The Silent Faces, Modern Babylon, Sirens, Rain of a Thousand Years, Chosen One, Broken, Burning Desires, Travellers in Time, Needles in my Mind, Ready For Attack

Innerwish04
Αμέσως μετά στην ίδια σκηνή βγήκαν οι Nightstalker και ο χώρος πήρε κυριολεκτικά φωτιά. Σηκώθηκαν όλοι από το γρασίδι για να χορέψουν και να διασκεδάσουν κάτω από τον βαρύ ήχο της μπάντας. Μουσικά απλοί και ουσιώδεις με επιβλητική παρουσία, ευχαρίστησαν κάθε παρευρισκόμενο. Η  συμμέτοχη του κοινού στα πιο γνωστά hit της μπάντας ήταν συναρπαστική.
Setlist: Zombie Hour, Forever Stoned, Superfreak, All Around, Just a Burn, Use, Trigger Happy, Baby, God is Dead, Dead Rock Commandos, Children of the Sun

Nightstalker04

Vibe Stage και 1000mods. Ευτυχώς χωρίς καυτό ήλιο. Τους είδα πρώτη φορά live και δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Δεν ξέρω αν φταίει που τους είδα μετά τους Nightstalker ή τα μικροπροβλήματα στον ήχο. Δυστυχώς για εμένα θα έπρεπε να χαμηλώσω τους τόνους που είχαν δημιουργηθεί από την εμφάνιση των Nightstalker. Χωρίς να θέλω να αδικήσω την μπάντα θα ήθελα να τους δω και σε κλειστό χώρο για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Setlist: Above179, Claws, Loose, El Rollito, Low, She, Vidage, Super Van Vacation

1000Mods03
Τελευταίοι στην μεγάλη σκηνή παίζουν οι Rotting Christ. Τα λόγια είναι περιττά καθώς όλοι όσοι ασχολούνται με το metal γνωρίζουν πόσο μεγάλοι μπάντα είναι. Εντυπωσιακό σκηνικό με φωτιές και τους ίδιους να βρίσκονται σε εξαιρετικά επίπεδα. Άξια και headliners της ημέρας.
Setlist: Ze Nigmar, Kata ton Demona Eautou, Athanati Este, Nemecic, Elthe Kyrie, Apage Satana, The Sign of Evil Existence, Transform All Suffering Into Plagues, The Forest of N’Gai, Societas Satanas, King of a Stellar War, In Yumen-Xibalba, Grandis Spiritus Diavolos, Chaos Geneto, Noctis Era, 666, Non Serviam

RottingChrist10

Η πρώτη μέρα του Rockwave κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. O ήχος ήταν καλός και ο κόσμος έδειξε να ευχαριστιέται παρότι η ζέστη δεν βοηθούσε. Η προσέλευση του κόσμου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη μιας και ήταν τόσο φθηνό το εισιτήριο. Επίσης στον πίσω χώρο θα μπορούσαν να λειτουργούν παραπάνω από δύο ταμεία ώστε να δίνουν μάρκες στο κόσμο χωρίς να ταλαιπωρείται. Περίμενα πόση ώρα στην ουρά παρακολουθώντας από μακριά το show των Nightstalker. Ακόμα ελπίζουμε κάποια στιγμή στο μέλλον για περισσότερες μπάντες που θα παίζουν ταυτόχρονα και στις δύο σκηνές.

κείμενο, φωτο: DIO PAP

RottingChrist01

{galleryLiveReports/2017/RockwaveDay1}{/gallery}