Οι Rwake (προφέρεται “wake”) είναι μια εξαμελής μπάντα από το Arkansas με μια αξιοσέβαστη δισκογραφία. Το πρώτο τους demo κυκλοφόρησε το  1997 και από τότε έχουν αποκτήσει δημοτικότητα στους doom/sludge φανς. Το 2011 κυκλοφορούν τον 5 δίσκο τους με τίτλο “Rest”.

Με αυτό το δίσκο συνεχίζουν να έχουν το doom/sludge ύφος που είχαν αλλά τώρα εξερευνούν και πιο progressive μονοπάτια με μια “Mastodon-ική” έννοια. Το άλμπουμ ξεκινάει ατμοσφαιρικά με μια κλασική κιθάρα ως intro  σε ένα από τα μακροσκελή κομμάτια που έχει ο δίσκος. Μιλώντας για μακροσκελή κομμάτια ο δίσκος έχει 3 κομμάτια πάνω από 10 λεπτά και ένα κομμάτι κοντά στα 9 λεπτά. Αυτό ίσως κάνει λίγο δύσκολη την ακρόαση από έναν καθημερινό φίλο της μουσικής παρόλα αυτά η μουσική είναι άκρως αξιόλογη.

Το κομμάτι “It Was Beautiful but Now It’s Sour” είναι τρομακτικό, βρώμικο και γενικά ένα από τα κομμάτια που χρειάζεται υπομονή. Για την ακρίβεια όλα τα κομμάτια του δίσκου θέλουν υπομονή.  Αναπτύσσονται  αργά από ένα χαμηλό, μελωδικό και ατμοσφαιρικό σημείο σε ένα σημείο όπου η αδρεναλίνη φαίνεται στην κάθε νότα και μετά πάλι πίσω. Υπάρχουν πολλά κοινά με μπάντες όπως οι Neurosis και οι My Dying Bride.
 
Οι κιθάρες είναι πολύ καλές με τους κιθαρίστες να βρίσκονται σε ένα παιχνίδι ανταλλαγής riff. Αυτό που με ενθουσίασε ιδιαίτερα ήταν ο ήχος των ντραμς. Ακόμα και στις καλύτερες doom μέταλ μπάντες δεν ακούς τόσο ξερό και βαθύ ήχο στα ντράμς. Ο Τραγουδιστής C.T. ακούγεται σαν να φωνάζει μόνιμα το οποίο αρχικά ήταν ενοχλητικό αλλά ξανάκουγα τον δίσκο φάνηκαν να ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα που θέλει να περάσει η μπάντα.
 
Γενικά αυτός ο δίσκος είναι τρομακτικός και ανατριχιαστικός. Το μόνο κακό που έχω να πω είναι τα μεγάλα κομμάτια που θα μπορούσαν εύκολα να κουράσουν. Αν σε κάποια στιγμή είστε σε διάθεση για ψυχωτικούς sludge doom ήχους τσεκάρετε το “Rest”
 

Tags

Rwake