Sabaton, Delain, Battle Beast Fuzz Club

0

Το line up της βραδιάς πειρελάμβανε τρεις αρκετά διαφορετικές σε μουσικό ύφος μεταξύ τους μπάντες.

Ξεκίνημα με τους Battle Beast, μια Φινλανδική μπάντα με ένα αρκετά old school metal ύφος, όχι τόσο πρωτότυπη μουσικά, αλλά με μια εξαιρετική τραγουδίστρια αλλά και performer. Η Noora Louhimo, ήταν όλα τα λαφτά στην αξιοπρεπέστατη εμφάνιση των Battle Beast που έδειξαν να αρέσουν στο Αθηναικό κοινό το οποίο όπως είδα τίμησε ιδιαίτερα το merchandise με το καινούργιο τους c.d., “Unholy Savior”. Δεν είναι και τόσο εύκολο να κερδίσεις έτσι κόσμο που στο κάτω κάτω δεν έχει έρθει να δει εσένα με ένα set μισής ώρας και από μένα μπράβο τους!
 
Setlist: Far far Away, The Black Ninja, Touch In the Night, Madness, Iron Hand, Out of Control
 
Συνέχεια με τους Delain και πρέπει να πω ότι ανυπομονούσα να τους ξαναδώ έπειτα από εκείνη την εντυπωσιακή εμφάνιση που σας είχα παρουσιάσει τον περασμένο Απρίλιο ως support των Within Temptation στο Wembley Arena του Λονδίνου. Χωρίς να είναι κακοί, οι Ολλανδοί δε νομίζω ότι μ’ αυτή την εμφάνιση δικαίωσαν το πολύ καλό όνομα που έχουν φτιάξει στο χώρο τα τελευταία χρόνια. Εμφάνιση μάλλον μέτρια και με την Charlotte όχι και στην καλύτερη της μέρα. Καλό το σαραντάλεπτο set που παρουσίασαν αλλά κάτι έλειπε, ίσως η μεγαλύτερη άνεση στη σκηνή της οποίας (όπως και οι Battle Beast) χρησιμοποίησαν το ένα τρίτο ως προς το βάθος λόγω των σκηνικλων των Sabaton. Σε κάθε περίπτωση πάντως, περίμενα περισσότερα από τους Delain τους οποίους θεωρώ εξαιρετική μπάντα. Κλείνοντας για τους Delain, πρέπει να σημειωθεί ότι κιθαρίστας δεν ήταν ο Timo Somers ο οποίος δεν ακολουθεί αυτ’ο το σκέλος της περιοδείας των Ολλανδών και αντικαταστάθηκε γι αυτό το διάστημα από την Merel Bechtold, η οποία τα κατάφερε περίφημα.

Setlist: Mother Machine, Get The Devil Out Of Me, Army Of Dolls, Go Away, Pristine, Sleepwalkers Dream, The Gathering, Not Enough, We Are The Others
 
Ο πανζουρλισμός από τον κόσμο συνεχίστηκε περιμένοντας τους Sabaton και όπως είπα στην αρχή, κάποια στιγμή νόμισα ότι ακύρωσαν οι Sabaton και τη θέση τους πήραν οι Maiden!

Το σκηνικό τους ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό! Ένα τεράστιο tank έβγαινε από το πίσω μέρος της σκηνής με…οδηγό τον Hannes Van Dahl πίσω από τα τύμπανα. Η σκηνή, στημένη…πλουσιοπάροχα, ήταν ότι πρέπει για το τέλειο performing. Έβλεπε κανείς μια απίστευτη οργάνωση, φανταστείτε ότι μέχρι και το 15μελές προσωπικό που είχαν μαζί τους ήταν ντυμένο με στρατιωτικές στολές και γενικά υπήρχε η αίσθηση της μεγάλης μπάντας. Αν στη συνέχεια περιμένετε να διαβάσετε διθυράμβους για το show των Sabaton απατάσθε….πανάκριβα σκηνικά όπως είπαμε, εξαιρετικός φωτισμός, στολές…μουσικά όμως, λίγα πράγματα. Εισαγωγή από τα μεγάφωνα με το “The Final Countdown”, εκρηκτικό ξεκίνημα, αλλά μέχρι εκεί.  Μεγάλα κενά ανάμεσα στα κομμάτια, πολλές εισαγωγές από γνωστές επιτυχίες μεγάλων σχημάτων, πολύ μπλα μπλα με τον κόσμο και από ουσία λίγα πράγματα σε εννενήντα λεπτά εμφάνισης. Στον πολύ κόσμο πάντως έδειχναν να αρέσουν (υπήρχε ενέργεια από τους μουσικούς) οπότε εμένα μου…περισσεύει. Θεωρώ πάντως ότι οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις του κόσμου είναι περισσότερο λόγω στέρησης μεγάλων συναυλιών και όχι τόσο λόγω του ονόματος των Sabaton η των Delain.
 
Από αυτό το event θέλω να κρατήσω, πρώτον, την άριστη διοργάνωση και την αυστηρή τήρηση του προγράμματος με τη διαπίστωση ότι το ρολόι μου πήγαινε ένα λεπτά πίσω! Δεύτερον κι ας αντιδράσουν κάποιοι, το πόσο σοβαρή υπόθεση είναι τα σκηνικά και το performing στο σημερινό metal στερέωμα και δυστυχώς, ότι χωρίς λεφτά, δεν πας πουθενά… Φανταστείτε όσοι είσασταν εκεί, την εμφάνιση αυτή των Sabaton σε ένα απλό, λιτό σανίδι…

Setlist: Intro:The Final Countdown/The March To War, Ghost Division, To Hell And Back, Carolus Rex, Soldier Of 3 Armies, Got Mit Uns, The Art Of War, 7734, Swedish Pagans, meddley, Rasist And Bite, 40:1, A Lifetime Of War, Far From The Fame, Coat Of Arms, Night Witches, Primo Victoria, Metal Crue.

Δημήτρης Καζαντζής