Οι τεράστιοι Καναδοί Prog Rockers, οι οποίοι αγαπούν και το AOR, επιστρέφουν με το εικοστό άλμπουμ τους (!) και όχι μόνο… Όπως ξέρετε, ο Michael Sadler έχει επιστρέψει στη μπάντα, το είχαμε γράψει και στην κριτική του “Heads or tales live”. Η μπάντα έχει πλέον καινούργιο drummer, τον Mike Thorne, ενώ ο τίτλος σημαίνει και κάτι ιδιαίτερο για τον Jim Gilmour, τον πληκτρά/πνευστό και πολλά άλλα της μπάντας. Ο Gilmour υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο μάτι και το «Είκοσι στα είκοσι» σημαίνει και τέλεια όραση. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να ευχηθείς, σωστά;

Στα γνώριμά τους οι τυπάδες, πιασάρικη μουσική με δύσκολα, τα οποία όμως δεν σε κάνουν να δυσανασχετήσεις. Το αντίθετο, είναι τόσο καλά βαλμένα που σε φτιάχνουν! Το “Spin it again” είναι χιτάκι, το ρεφρέν είναι ραδιοφωνικό! Το “Another day out of sight”, γραμμένο σε 3/4, διαθέτει ένα συμφωνικό ύφος, συντείνουν σε αυτό και τα εντυπωσιακά δεύτερα, τα οποία είναι σχεδόν μπαρόκ!
 
Αυτό που θα σας μουρλάνει εντελώς είναι η μαγεία των πλήκτρων! Καλά, έχουν κι άλλα πεντακόσια πράγματα στο οπλοστάσιό τους για να στείλουν τούτοι εδώ, αλλά τα πλήκτρα είναι αλλού γι αλλού, με αυτά τα άψογα sequencer… Ακούστε το “One of these days” και θα με θυμηθείτε… Flower Kings; Αμέ! Το “Ball and chain” διαθέτει ένα πολύ πιασάρικο ρεφρενάκι και ένα άψογο πέρασμα με πιάνο. Τι λέγαμε για τα πλήκτρα πιο πάνω; Πάρτε και το “Lost for words”, που ξεκινάει με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο. Η φωνή του Sadler οδηγεί, το κομμάτι θα μπορούσε να ανήκει στο Best-of των Fleetwood Mac και – το καλύτερο; – ο δίσκος δεν έχει τελειώσει ακόμα!

Το άλμπουμ θα βγει και σε ειδική έκδοση, με έξτρα DVD, το οποίο θα «αφηγείται» την ιστορία των ηχογραφήσεων. Ακούστε με ευχαρίστηση, η μπάντα είναι διαστημική!
 

Tags