30 χρόνια από την κυκλοφορία του “Going Crazy” και η 20th Century Music επανεκδίδει το ντεμπούτο album των Sahara και μάλιστα με πλήθος ακυκλοφόρητου υλικού. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τους Sahara να πούμε ότι πρόκειται για ένα Αμερικάνικο σχήμα που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 80 και κυκλοφόρησε δύο δίσκους από το 1992-94. Στο σχήμα συμμετείχε η Diane Arens που διετέλεσε μέλος των Warlord παίζοντας πλήκτρα στα κλασικά “Deliver Us” και “…And The Canons Of Destruction Have Begun” καθώς και η τραγουδίστρια Liz Vandall η οποία είναι και σύντροφος του Uli Jon Roth.

To πρόβλημα με τους Sahara ήταν ότι βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος εποχή. Έπαιζαν ένα prog/melodic metal ύφος που θύμιζε αρκετά Queensryche αλλά στο Los Angeles των τελών της δεκαετίας του 80 αλλά και στην Αμερική γενικότερα των αρχών της δεκαετίας του 90, αυτό το στυλ δεν ήταν καθόλου δημοφιλές. Η επανέκδοση αυτή μας προσφέρει σε remastered μορφή το υλικό καθώς και ορισμένα ακυκλοφόρητα τραγούδια (κάποια εκ των οποίων είχαν συμπεριληφθεί στη demo κασέτα της μπάντα πίσω στο 1988) ενώ το πολύ ενδιαφέρον σημείο εντοπίζεται στο bonus DVD αφού μιλάμε για πραγματικό ντοκουμέντο! Αν εξαιρέσουμε, λοιπόν, το βίντεο για το “Wastelands” που ήταν πάνω-κάτω γνωστό, έχουμε ένα είδος video-diary από την Ευρωπαϊκή περιοδεία των Sahara με τους Virgin Steele καθώς και πολλά live αποσπάσματα που μπορεί να είναι σε bootleg μορφή αλλά πιάνουν απόλυτα το vibe της μπάντας. Επιπλέον, υπάρχει υλικό -που ξεπερνάει τη μία ώρα- μέσα από το studio και την ηχογράφηση του “Going Crazy”! Με άλλα λόγια, πρόκειται για μία χορταστική επανέκδοση που λειτουργεί σαν ένα είδος χρονοκάψουλας για μία εποχή όπου οι Sahara δημιούργησαν ένα πολύ αξιόλογο album.

Όσοι δεν έχουν στην κατοχή τους τη δυσεύρετη (πλέον) πρώτη έκδοση, αξίζει να επενδύσουν σε αυτή την επανέκδοση για όλους τους παραπάνω λόγους.

Highlight: Η επανέκδοση κυκλοφορεί και σε μορφή βινυλίου…