Μία ειδική –όσο και σχετικά ανούσια- κυκλοφορία με αφορμή την προσωρινή (;) επανασύνδεση των Savatage για μία εμφάνιση στο Wacken τον Αύγουστο. Το “Return To Wacken” αποτελείται από 11 studio εκτελέσεις κομματιών που οι Savatage έχουν παρουσιάσει στο γνωστό festival το 1998 και το 2002. Τώρα θα μου πείτε, ποιος ο λόγος να πάρει κάποιος μία συλλογή που αποτελείται από κομμάτια που σίγουρα δεν λείπουν από τη συλλογή κανενός…; Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει ούτε…μισός heavy metal fan που δεν έχει στη δισκοθήκη του το “Gutter Ballet”, το “Edge of Thorns” ή το “Hall Of The Mountain King”.
Αν επρόκειτο για τις live εκδοχές των κομματιών, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αλλά να επενδύσουμε σε μία συλλογή 11 κομματιών που δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως καινούργιο παρά μόνο ένα νέο εξώφυλλο και μερικά liner notes από τον Jon Oliva, είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων αστείο…πόσο μάλλον στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Το “Return To Wacken” απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους τελειομανείς συλλέκτες των Savatage…δηλαδή, σε όλους εκείνους που έχουν όλες τις συλλεκτικές εκδόσεις του “Sirens”!
Highlight: Θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να δούμε –για μία τελευταία φορά- ζωντανά στη χώρα μας τους Savatage…;