Σπάνια οι Βρετανοί θρύλοι κυκλοφορούν κάτι που δεν είναι καινούργιο υλικό σε πλήρη μορφή album. Είναι πάντα πιστοί σ’ αυτό που κάνουν, με πολύ τακτικές και μάλιστα πολύ καλές οι περισσότερες, κυκλοφορίες.

Εδώ, δεν έχουμε καινούργια κομμάτια. Το “Unplugged And Strung Up” αποτελείται από συνθέσεις των Saxon καθ’ όλη την πορεία τους τα τελευταία 35 χρόνια οι οποίες έχουν διαφοροποιηθεί. Έχουμε λοιπόν αρχικά το “Stallions Of The Highway” σε remix εκτέλεση, πολύ καλή μεν, δύσκολα όμως θα την ξεχωρίσει κάποιος που δεν ανήκει στον πυρήνα των οπαδών του συγκροτήματος. Τα “Crusader”, “The Eagle Has Landed”, “Red Star Falling”, “Broken Heroes” και “Call To Arms”, έχουν θα έλεγα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς είναι ενορχηστρωμένα με μέρη συμφωνικής ορχήστρας και ακούγονται εξαιρετικά. Θυμίζουν δε πολύ έντονα την κυκλοφορία του “Unarmed” των Helloween, το 2010.
 
Υπάρχουν επίσης οι επανηχογραφήσεις των “Forever Free” και “Just Let Me Rock”, οι original studiακές των “Battle Cry” και “Militia Guard” ενώ το “Unplugged” του τίτλου δικαιολογείται από τα τέσσερα τελευταία κομμάτια με τις ακουστικές studio εκτελέσεις των “Frozen Rainbow”, “Requiem” και “Coming Home” και τη ζωντανή ακουστική του “Iron Wheels”.
 
Θεωρώ το “Unplugged And Strung Up” μια εξαιρετική κυκλοφορία, κάτι πραγματικά διαφορετικό απ’ ότι μας παρουσίαζαν οι Saxon μέχρι σήμερα κι ελπίζω να έχουμε κάποια τέτοιου είδους έκπληξη στην επερχόμενη περιοδεία τους το Φθινόπωρο.

Tags