Έχω την αίσθηση ότι ότι δεν πρέπει να υπάρχει οικογένεια που δεν έχει σε κάποιο σημείο του σπιτιού της κάτι από Scorpions. Έστω ένα c.d. συλλογή, ακόμα κι αν είναι αγορασμένο από πλανώδιο σε c.d.-r με φωτοτυπημένο εξώφυλλο. Πολλοί, μη μυημένοι στα μουσικά πράγματα, στο άκουσμα της κυκλοφορίας των μοναδικών ίσως αγαπητών Γερμανών στην Ελλάδα, θα έκαναν την κλασσική ερώτηση, “καλά, υπάρχουν ακόμα αυτοί;” κι ας έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι στη χώρα μας.

Οι θρύλοι του hard rock με τις τρομερές μπαλάντες (έτσι τους ξέρουν οι πολλοί καλώς ή κακώς) είναι ασταμάτητοι! Το “Return To Forever” έρχεται στις αρχές του 2015 να το επαληθεύσει. Η αλήθεια είναι ότι αυτός εδώ ο δίσκος έχει μια ιδιαιτερότητα, η οποία του δίνει πιστεύω ένα επιπλέον ενδιαφέρον αλλά και κίνητρο για ν’ ασχοληθεί κάποιος. Μεγάλο μέρος του “Return To Forever” έχει γραφτεί στα 70’s και 80’s κάτι που είναι αρκετά διακριτό στο άκουσμα του. Είναι κομμάτια που κόπηκαν από τα μεγάλα album που κυκλοφόρησε εκείνα τα χρόνια το συγκρότημα και για λόγους χώρου προφανώς είχαν “κοπεί”. Κομμάτια εκρηκτικά πολλά από αυτά με πρώτο και καλύτερο το “We Build This House” αλλά και το Rock ‘n’ Roll Band”, γεύση του οποίου πήραμε από το “MTV Unplugged In Athens” σε άλλη ενορχήστρωση βέβαια η οποία όμως μπορούμε να πούμε ότι προδίκαζε. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορούμε με ασφάλεια να επισημάνουμε ότι στο album υπάρχουν στοιχεία από μεγάλο χρονικό διάστημα της καρριέρας των Scorpions, κάτι που πιστεύω ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά απέναντι στο αγοραστικό κοινό της μπάντας. Δε λείπουν φυσικά οι τρεις (αυτό πλέον αποτελεί πρωτόκολλο) μπαλάντες αλλά και όλα τα στοιχεία που έκανα το συγκρότημα αγαπητό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνολικά, το “Return To Forever” είναι ένας πολύ καλός δίσκος, τελευταίος κατά τα λεγόμενα των Meine και Schenker, αλλά προσωπικά δε θα με πειράξει καθόλου αν τα λόγια τους είναι ανακριβή… Θα συνιστούσα στην αγορά του album τη special edition η οποία περιέχει επτά επιπλέον κομμάτια, το ίδιο αξιόλογα με αυτά της βασικής έκδοσης.