Και όμως το είδαμε και αυτό. Ένα ολόκληρο box set αφιερωμένο αποκλειστικά και μόνο σε ένα τραγούδι. Βέβαια, όταν το τραγούδι αυτό έχει μείνει στην ιστορία και έχει περάσει στην ευρύτερη πολιτικοκοινωνική κουλτούρα σε παγκόσμιο επίπεδο τότε αυτονόητα αντιλαμβανόμαστε το ειδικό βάρος του. Και μπορεί το “Wind Of Change” να μην βρίσκεται στα αγαπημένα τραγούδια του ισχυρού πυρήνα των οπαδών των Scorpions αλλά αποτελεί πάντα ισχυρό πόλο έλξης για το ετερόκλητο ακροατήριο που συγκεντρώνεται μαζικά όλες αυτές τις δεκαετίες στις συναυλίες του γερμανικού θρυλικού συγκροτήματος. Γνωστά πράγματα αυτά. Προσωπικά, δεν γινόταν να μην επενδύσω στο συγκεκριμένο box set καθώς αποτελεί -πέρα από ένα κομμάτι ιστορίας- μία ιδιότυπη χρονοκάψουλα αφού από τις πρώτες νότες μεταφέρεσαι χωροχρονικά στο Ανατολικό Βερολίνο και στο επαίσχυντο τείχος. Ας μη πλατιάζουμε όμως…

Αγοράζοντας κάποιος το εν λόγω box set λαμβάνει σε μία deluxe έκδοση ένα maxi single με το “Wind of change” σε διάφορες εκδόσεις (συμπεριλαμβανομένης και της demo εκδοχής), ένα CD single με το ίδιο περιεχόμενο, την παρτιτούρα του κομματιού και ένα φανταστικό hardcover βιβλίο που επικεντρώνεται στο θρυλικό Moscow Music Peace Festival (και όχι μόνο)! Αξίζει τέλος να υπογραμμίσουμε ότι κυκλοφορούν 2 εκδόσεις του box set με διαφορετικό χρώμα κουτιού (άσπρο…αποκλειστικά από το webstore και bonus ένα κομμάτι από το τείχος του Βερολίνου – μαύρο…στους υπόλοιπους retailers).

Μιλάμε για ένα συλλεκτικό κομμάτι που αφορά αποκλειστικά τους φανατικούς οπαδούς της μπάντας…κυρίως για το εξαιρετικό βιβλίο.