Οι September Code είναι μια μπάντα με βάση της την Αθήνα. Το “Remembering Mirrors” είναι το δεύτερο άλμπουμ τους, το όποιο κυκλοφόρησε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2012. Το συγκρότημα συνδύασε διάφορες επιρροές για να συνθέσει το άλμπουμ, με τις ανατολίτικες μελωδίες, το prog rock του 60 και το μοντέρνο ροκ  να είναι μόνο μερικά πράγματα από αυτά που μπορείς να ακούσεις.

Τα 14 κομμάτια του δίσκου μας  λένε μια ιστορία. Την ιστορία της εσωτερικής διαμάχης ανάμεσα στους δύο εαυτούς του καθένα μας. Τα αρχικά κομμάτια είναι πιο εύκολα «ακροάσιμα». Κομμάτια σαν το “Humanize” και το “Before You” έχουν πιο πιασάρικες μελωδίες με τα φωνητικά να τους δίνουν μια έξτρα δύναμη. Τα ντραμς είναι εκπληκτικά και κάνουν τον δίσκο λίγο πιο prog και ιδιαίτερο. Από το κομμάτι “Remembering Mirrors”(όπου τραγουδάει και η Χριστιάνα των Elysion) νιώθω να υπάρχει μια αλλαγή. Τα κομμάτια γίνονται πιο βαριά και βρώμικα, πράγμα το οποίο δίνει στον δίσκο μεγαλύτερη ποικιλία.

Εξτρά μπράβο πρέπει να δοθούν στους κιθαρίστες Σωτήρη και Δημήτρη που δημιούργησαν μερικά πολύ όμορφα διπλά lead. Αν ακούσετε το “Remembering Mirrors” αρκετές φορές, θα ακούσετε μοναδικά πράγματα. Κάτι το οποίο είναι αξιέπαινο ιδιαίτερα σε μια περίοδο που χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να ακούσεις καινούρια πράγματα. Τα πλήκτρα και τα βιολιά βοηθάνε στην δημιουργία της απαραίτητης ατμόσφαιρας.

Η κρυστάλλινη παραγωγή έγινε από τον Mark Adrian και το mastering έγινε στα Sterling Sound Studios της Νέας Υόρκης από τον τιμημένο με βραβείο grammy Ted Jensen (Metallica, Alice In Chains κλπ.)

Ένας πραγματικά πολύ καλός τρόπος για την μπάντα να μπει στο 2012. Το “Remembering Mirrors” είναι μοναδικό. Οι προσπάθειες της μπάντας έδωσαν έναν πολύ καλό δίσκο στην ταλαιπωρημένη ελληνική σκηνή. Αν δεν τους έχετε ακούσει, τώρα ήρθε η ώρα.