Το ντεμπούτο της πεντάδας από την Αθήνα είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που δικαιολογεί απολύτως τα καλά λόγια που το συνόδευαν πριν φτάσει στ’ αυτιά μου.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι η εξαιρετική παραγωγή του album, που έγινε στο φινλανδικό Tico Tico Studio από τον Ahti Kortelainen. Οι Serenity Broken βαδίζουν στα ασαφή σύνορα μεταξύ hard rock και metal, θυμίζοντας πολλά μεγάλα ονόματα της αμερικάνικης σκηνής των 90s και 00s. Τα κομμάτια είναι μελωδικά, πιασάρικα και straightforward χωρίς να περιορίζονται σε verse – chorus δομές. Οι κιθάρες έχουν κάτι από Mark Tremonti αλλά με πιο κοφτό και groovy δεξί χέρι στα ρυθμικά μέρη, με αποτέλεσμα να από κει που δεν το περιμένεις να ξεπηδούν riffάρες όπως αυτή στο ‘’Another Fading Memory’’ ή στο outro του ‘’Alone?’’. Στις αρετές του ‘’Commercial Suicide’’ ανήκουν αναμφίβολα τα δυνατά ρεφρέν, με φωνητικές μελωδίες οι οποίες φέρνουν στο μυαλό τραγουδιστές όπως ο Sully Erna και ο Layne Staley. Συνολικά ο συνδυασμός και το φιλτράρισμα των επιρροών έχει γίνει επιτυχημένα από τη μπάντα.

Τέλος, η εμπορική αυτοκτονία γίνεται ακόμη πιο μαγκιόρικη με το ισοπεδωτικό drumming του Γιώργου Κόλλια των Nile στο ‘’Def’’.