Πάνε σχεδόν είκοσι χρόνια από το καταπληκτικό A New Day Dawning, ένα ντεμπούτο που με είχε ξετρελάνει και αγάπησα με τη μία τους Σουηδούς, τους οποίους παρακολουθούσα στενά μέχρι και την απίστευτα υποτιμημένη εμφάνιση τους στην υπόγα του Rodeo μπροστά σε πενήντα ανθρώπους! Οι ίδιοι δεν είχαν χαλαστεί όσο εγώ, «το θέμα είναι να παίζουμε» είχαν πει και αυτό κάνουν μέχρι σήμερα, κυκλοφορώντας δίσκους που χαίρεσαι όταν παίζουν.

Τρία χρόνια μετά το The Secret Of Our Time, οι Siena Root κυκλοφορούν την όγδοη ολοκληρωμένη τους δουλειά και όλα μοιάζουν υπέροχα σωστά. Όχι, δεν είναι κάποιου είδους μουσική αποκάλυψη, όπως θα περιμέναμε από τον τίτλο του, αλλά κουβαλάει αυτά που χρειάζεται ο ακροατής από ένα καλό blues rock album και αυτά είναι καλά παιξίματα, συνθέσεις με αρχή, μέση και τέλος και ιδέες πλούσιες σε μελωδίες ώστε να σε συνοδεύουν.

Το κάνουν άλλωστε ξεκάθαρο από το πρώτο κομμάτι, το “Coincidence & Fate” στο οποίο τα πλήκτρα του Hammond αγκαλιάζουν τα αργά κιθαριστικά riff που μας ταξιδεύουν άμεσα πίσω στα 70ς. Οι Σουηδοί είναι μάστορες σ’ αυτό το vintage ηχόχρωμα αλλά δεν το κάνουν τώρα με αφορμή το trend που θέλει συνεχόμενες αναβιώσεις παλιών ήχων, το πίστεψαν από την αρχή και το έκαναν κομμάτι του εαυτού τους και αυτό τους βγαίνει αβίαστα. Οι ρυθμοί ανεβαίνουν σε κάποια σημεία αλλά τις περισσότερες φορές δεν πατάνε το γκάζι αλλά είναι τοποθετημένα με τέτοια σειρά ώστε να μην σε κουράζουν στη διάρκεια του άλμπουμ. Αν και το βλέμμα είναι στραμμένο σε κλασικές ροκ φόρμες το στυλ/ύφος αλλάζει συνεχώς πάντως, αφού σε στιγμές λοξοκοιτά προς την Άγρια Δύση και σε άλλες ταξιδεύει στην Ανατολή με το άρωμα της Ινδίας να κάνει και πάλι έντονη την παρουσία του αφού μοιάζει να έχουν αγαπήσει για τα καλά το σιτάρ ενώ και το φλάουτο προσδίδει ωραία world περάσματα. Άφησα για το τέλος την εξαιρετική ερμηνεία της Zubaida Solid που σαν άλλη Janis κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις με το hard rockin blues στυλ της και είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος του σχήματος.