Η ιστορία των Sinnocence θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική αν το timing ήταν καλύτερο και η μουσική βιομηχανία δεν άλλαζε ρότα στις αρχές της δεκαετίας του 90 με τα γνωστά σε όλους μας επακόλουθα. Όπως και να έχει ο δίσκος τους “State of Grace” αποδείχτηκε εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στους «ψαγμένους» hard rock fans και η Steelheart Records αποφάσισε να τον επανεκδώσει ύστερα και από παρότρυνση ενός καλού φίλου, του Αλέξη Καψιώχα, ο οποίος μας έφερε κιόλας σε επαφή με τους Nick “Quig” Tyme και Danny Rose για μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω… Συνέντευξη: Σάκης Νίκας
Rockpages.gr: Καταρχάς, πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ καλή φάση που επανεκδόθηκε επιτέλους το “State of Grace” από τη Steelheart Records. Πως προέκυψε η συνεργασία μαζί τους και γιατί αποφασίσατε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για μία τέτοια κίνηση;
Sinnocence: Ο Quig δημοσίευσε κάτι από τους The Mylars στο Facebook και από κάτω στα σχόλια άρχισαν να γίνονται αναφορές στις παλιότερες μπάντες μας. Διαπιστώσαμε ότι το “State of Grace” ήταν πολύ δημοφιλές εκτός Αμερικής. Ένα σχόλιο του Αλέξη Καψιώχα για το αν θα υπάρξει ποτέ κάποια επανέκδοση του “State of Grace” έδωσε την ευκαιρία στον Quig να απαντήσει θετικά και ο Αλέξης με τη σειρά του μας έφερε σε επαφή με τον Primo Bonali από τη Steelheart Records για τα περαιτέρω. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε την ελευθερία στο να μιξάρουμε ξανά το δίσκο και οι Steelheart μας στήριξε απόλυτα. Νομίζω ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για αυτή την επανέκδοση καθώς τα εργαλεία της τεχνολογίας μας δίνουν τη δυνατότητα να ακουστούν τα τραγούδια όπως πραγματικά θέλαμε τότε.
Rockpages.gr: Ας γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να μιλήσουμε λίγο για μία πρώιμη εκδοχή των Sinnocence κάτω από το όνομα The Way In. Για πόσο διάστημα ήταν ενεργή μπάντα οι The Way In και τι θυμάσαι από εκείνες τις ημέρες;
Sinnocence: Οι The Way In ξεκίνησαν το 1985 σαν μία power pop μπάντα και στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε αυτό που ακούς στο “State of Grace”. Ήταν η πρώτη μας επαγγελματική προσπάθεια και προσπαθούσαμε να βρούμε τα πατήματά μας. Δουλεύαμε ασταμάτητα και παίζαμε παντού γράφοντας παράλληλα δεκάδες νέα τραγούδια. Έχουμε ωραίες αναμνήσεις από εκείνες τις μέρες. Ξέρεις, έχουμε ένα κανάλι στο YouTube που ονομάζεται “Backstory with Quig & Danny” όπου μοιραζόμαστε ιστορίες για όλες μας τις μπάντες.
Rockpages.gr: Στα late 80s, το New Jersey ήταν ένας hair metal παράδεισος με μπάντες σαν τους White Lion, Skid Row, Bon Jovi να δίνουν συνεχόμενα sold out shows. Μήπως η αυξανόμενη δημοτικότητα αυτών των συγκροτημάτων έπαιξε ρόλο στην αλλαγή ονόματος και κατεύθυνσης;
Sinnocence: Ειλικρινά όταν όλα αυτά συνέβαιναν δεν καταλαβαίναμε ότι ήμασταν σε ένα από τα δύο πιο σημαντικά μέρη για το hair metal. Νομίζαμε ότι όλη η Αμερική ρόκαρε 7 μέρες την εβδομάδα! Πρέπει να πω ότι αυτό συνέβαινε μόνο στο New Jersey καθώς δεν υπήρχε και τόσο μεγάλη hard rock σκηνή με εξαίρεση τα Βόρεια Προάστια. Η αλλαγή του ονόματος έχει να κάνει σίγουρα με το μουσικό κλίμα της εποχής και με το τι έπαιζε στο MTV τότε.
Rockpages.gr: Το New Jersey και η Νέα Υόρκη φημίζονταν στο παρελθόν για κάποια θρυλικά clubs σαν τα Stone Pony, The Cat Club, L’Amour κ.α. Σίγουρα θα έχετε πολλές ιστορίες από αυτά τα μέρη καθώς δώσατε πολλές συναυλίες εκεί…
Sinnocence: Τώρα που αναφέρεις αυτά τα clubs, αν τσεκάρεις τα video-clips για το “Runnin From The Rain” (Sinnocence) και “All American Washout” (The Way In) θα δεις αποσπάσματα από συναυλίες μας στα The Cat Club, Studio 1, The Stone Pony, The Fastlane, The Cricket Club και The Cell Block. Περάσαμε υπέροχα σε αυτά τα μαγαζιά ανοίγοντας συναυλίες για τους L.A. Guns, Enuff Z’Nuff, Kix κ.α. Μετά παίζαμε σαν headliners και μάλιστα αποκτήσαμε το δικό μας αστέρι στον τοίχο του Star 1 Club.
Rockpages.gr: Μιλώντας για το Star 1 Club, παίξατε μπροστά σε 2.000 οπαδούς ανοίγοντας τη συναυλία των Kix. Φαντάζομαι δεν θα μπορούσατε να περιμένατε καλύτερο ξεκίνημα…
Sinnocence: Τα support slots ήταν ο τρόπος που επιλέξαμε σαν μπάντα για να δημιουργήσουμε τη δική μας βάση οπαδών. Το πήραμε πολύ σοβαρά από την αρχή και προετοιμαζόμασταν εξαντλητικά πριν από κάθε show. Είχαμε τον δικό μας ηχολήπτη, υπεύθυνο φωτισμού, το δικό μας merch και παίζαμε όσο γινόταν πιο επαγγελματικά. Ήταν πάντα υπέροχο να βρίσκεσαι στα παρασκήνια με όλα αυτά τα συγκροτήματα που έβλεπες τότε στο MTV.
Rockpages.gr: Παρά το γεγονός ότι παίζατε στα clubs από το 1989 εντούτοις μπήκατε στο studio το 1992 για να ηχογραφήσετε το demo σας “Rough Cuts”. Γιατί καθυστερήσατε τόσο πολύ;
Sinnocence: Η αλήθεια είναι ότι συναντήσαμε αρκετά εμπόδια στην πορεία…μέλη έφυγαν, αλλάξαμε παραγωγούς και στο τέλος υπογράψαμε και ένα συμβόλαιο που αποδείχτηκε τελείως λάθος. Χάσαμε την ευκαιρία που τόσο πολύ περιμέναμε.
Rockpages.gr: Και ένα χρόνο μετά κυκλοφορήσατε το πολύ καλό “State of Grace” το οποίο δυστυχώς πέρασε απαρατήρητο λόγω της εμφάνισης του grunge. Πιστεύετε ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο δίσκος είχε κυκλοφορήσει δύο χρόνια νωρίτερα;
Sinnocence: 100%! Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό αφού το grunge εξαφάνισε κάθε ευκαιρία για εμάς. Μόλις κυκλοφόρησε το “State of Grace”, είχαμε υπογράψει για να ανοίξουμε συναυλίες του Vince Neil, των Trixter, του Paul Rodgers κ.α. Όλες αυτές οι συναυλίες ακυρώθηκαν λόγω της αλλαγής στο μουσικό κλίμα. Λένε ότι το καλό timing είναι το παν και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με το “State of Grace”.
Rockpages.gr: Τα τέσσερα τραγούδια που βρίσκουμε στο demo, μπήκαν αργότερα στο “State of Grace”. Μιλάμε για ίδιες εκτελέσεις ή είναι διαφορετικές εκδοχές τους;
Sinnocence: To EP “Rough Cuts” ήταν το μέσο για να εξασφαλίσουμε συμβόλαιο. Πουλούσαμε την κασέτα με τα τέσσερα τραγούδια στις συναυλίες μας. Ουσιαστικά ο τίτλος “Rough Cuts” ήταν φόρος τιμής στους Twisted Sister και το EP τους “Ruff Cuts”. Ελπίζαμε να καταφέρουμε την ίδια επιτυχία με εκείνους. Μάλιστα, είχαμε συναντήσει τον Eddie Ojeda εκείνη την εποχή και του το είπαμε. Του άρεσε πολύ η ιδέα. Οι εκτελέσεις είναι διαφορετικές αλλά ηχογραφήθηκαν στο ίδιο studio στο New Jersey, το The Jungle. Πάντως οι παραγωγοί ήταν διαφορετικοί.
Rockpages.gr: Οι Sinnocence βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη χρονική στιγμή. Αν γύρναγες πίσω στο χρόνο, θα άλλαζες τίποτα;
Sinnocence: Αν αλλάζαμε κάτι, τότε δεν θα ήμασταν εδώ να μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τώρα έχουμε τους The Mylars. Δεν μετανιώνουμε για τίποτα διότι δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι τα αρνητικά πράγματ της ζωής σου. Πάντως θα θέλαμε να δούμε ένα video-clip των Sinnocence στο MTV!
Rockpages.gr: Υπάρχουν καθόλου ακυκλοφόρητα τραγούδια των Sinnocence;
Sinnocence: Κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια μπήκαν στην επανακυκλοφορία της Steelheart Records. Κάποιες ιδέες και μισοτελειωμένα τραγούδια σίγουρα υπάρχουν σε κασέτες αλλά με κακό ήχο. Ποιος ξέρει…; Ίσως κάποια μέρα κυκλοφορήσει ένα δεύτερο album των Sinnocence.
Rockpages.gr: Το καλό είναι όμως ότι έχετε τώρα ένα άλλο συγκρότημα, τους The Mylars και έχετε κυκλοφορήσει, μάλιστα, ένα πολύ καλό ντεμπούτο. Μιλήστε μας λίγο για αυτή τη νέα σας προσπάθεια.
Sinnocence: Οι The Mylars ήταν το συγκρότημα που πάντα θέλαμε. Οι δυο μας γράφουμε τα τραγούδια, μοιραζόμαστε τα φωνητικά και αναλαμβάνουμε τα πάντα που έχουν να κάνουν με το συγκρότημα. Είναι ο τρόπος μας να πούμε ότι αν αποτύχουμε αυτή τη φορά, θα ευθυνόμαστε αποκλειστικά εμείς. Το ντεμπούτο μας κέρδισε πολύ θετικές κριτικές και μάλιστα έχουμε ήδη μοιραστεί την ίδια σκηνή όπως ο Rick Springfield, o Ace Frehley κ.α. Τώρα κυκλοφόρησε και ο νέος δίσκος με τίτλο “Pop’s Station” και το πρώτο single “Satellite Girls” ακούγεται πολύ στα ραδιόφωνα. Ψάξτε μας στο YouTube…νομίζω ότι θα σας αρέσουν οι The Mylars.