Άργησε, αλλά επιτέλους κατάφερε να γράψει έναν ολόκληρο καλό δίσκο. Ο λόγος για τον Chris Barnes, που αναμφισβήτητα είναι καταπληκτικός growler και αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς growlers ανά τον κόσμο. Αυτά όσον αφορά στο μεγάλο πηγαίο ταλέντο του, δηλαδή την υπερβόθρικη φωνή του. Κατά τα άλλα, μετά την αποχώρησή του από τους Cannibal Corpse, κυκλοφόρησε τρεις μέτριους δίσκους με τους Six Feet Under (τους πρώτους τρεις) και μετά… το χάος!

Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να αποχωριστεί η μπάντα τον death n’ roll ήχο στο “Undead”. Ευτυχώς όμως που το έκανε, διότι είχε ήδη κουράσει και ίσως έπρεπε από καιρό να έχει επιστρέψει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, δηλαδή στο καθαρόαιμο death metal. Με groove φυσικά. Το γεγονός ότι αυτή η επιτυχημένη στροφή συνδυάστηκε με την αποχώρηση των Greg Gall και Terry Butler μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Άλλωστε οι αντικαταστάτες τους (Kevin Talley και Jeff Hughell) διαθέτουν πλούσιο βιογραφικό στο death metal στερέωμα.

Το “Undead” ακούγεται από την αρχή ως το τέλος χωρίς να κάνει «κοιλιά», είναι ωραίο, στιβαρό και ρυθμικό και αυθεντικό. Μπορεί να μην είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά τουλάχιστον δεν έχει ούτε μια διασκευή. Ναι, το ξέρω, αυτό κι αν είναι απίστευτο!