Από την πρώτη μου επαφή με τους SiXforNinE, βλέποντας τους να ανοίγουν τη συναυλία των Fates Warning στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2014, συνειδητοποίησα πως εδώ ξεκινά κάτι ενδιαφέρον. Όποιος έρθει σε επαφή με το ομώνυμο πρώτο album του συγκροτήματος θα ανακαλύψει μια δουλειά που αποπνέει ωριμότητα και σιγουριά.

Οι SiXforNinE ακροβατούν πάνω στη νοητή γραμμή που «χωρίζει» το hard rock από το heavy metal. Διαφοροποιούνται άμεσα χάρη στις grunge / alternative metal αναφορές των δεκαετιών των nineties και zeroes αντίστοιχα, στοιχεία που δε συναντά συχνά κανείς σε εγχώρια σχήματα, ενώ ξεχωρίζει και η παραγωγή του δίσκου, ειδικά όσον αφορά την ευκρίνεια στον ήχο του μπάσου.

Περνώντας στην ουσία τώρα, στα τραγούδια δηλαδή, υπάρχουν μπόλικα καλά straight forward κομμάτια, όπως τα «Sound of Perfection» και «Out of Line», ενώ το «649» έρχεται να διευρύνει τον χώρο στον οποίο κινείται το συγκρότημα, όντας μια αρκετά progressive σύνθεση με πρωτότυπη δομή.

Συμπερασματικά, στο άλμπουμ θα ακούσετε μια σφιχτοδεμένη μπάντα, ενώ ο Fotis Benardo (ex Septicflesh) αποδεικνύει πως «το’ χει» ως frontman, με μερικές από τις φωνητικές γραμμές να προσφέρονται για sing along ήδη από τη δεύτερη/τρίτη ακρόαση. Αναζητήστε τους SiXforNinE!