Ειλικρινά δεν περίμενα ότι αυτό που ξεκίνησε σαν ένα απλό side project του Nikki Sixx πριν από 7 χρόνια, θα εξελισσόταν σε κάτι όχι μόνο σταθερό αλλά και απολύτως πετυχημένο (εμπορικά και καλλιτεχνικά). Βλέπετε, δεν είναι διόλου αμελητέο το γεγονός ότι τα δύο προηγούμενα albums των SIXX: A.M. έχουν πουλήσει μονάχα στην Αμερική πάνω από 600.000 κόπιες ενώ σχεδόν όλες οι κριτικές ήταν διθυραμβικές.

Το “Modern Vintage” μπορεί να φέρει ξανά την χαρακτηριστική σφραγίδα των Sixx – Ashba – Michael και ο ήχος να είναι πάλι ο κλασικός SIXX: A.M. ήχος αλλά αυτή τη φορά έχουμε τρεις, τουλάχιστον, διαφοροποιήσεις. Το “Modern Vintage” είναι ακόμη περισσότερο groovάτο και σε σημεία power pop σε σχέση με τους προκατόχους του. Επιπλέον, έχει αγκαλιάσει ακόμη πιο σφιχτά την μοντέρνα rock τεχνοτροπία (και αυτό λέει πολλά όταν τα δύο προηγούμενα albums ήταν κλασικά δείγματα modern rock) και όλα τα τραγούδια μπορούν να παιχτούν κάλλιστα σε οποιονδήποτε ραδιοφωνικό σταθμό ανεξαρτήτως μουσικής ταυτότητας. Τέλος, ορισμένα τραγούδια (π.χ. “Get Ya Some”, “Hyperventilate”) ενέχουν μία θεατρικότητα, μία θα λέγαμε “Broadway meets Queen” αισθητική που θεωρώ ότι αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο του δίσκου.
 
Οι SIXX: A.M. με το “Modern Vintage” εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και την ίδια στιγμή «μπολιάζουν» τις συνθέσεις τους με όλα εκείνα τα στοιχεία των κλασικών rock συγκροτημάτων της δεκαετίας του 70 και του 80 που έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στη μελωδία, στους στίχους, στο κουπλέ, στο refrain…στη σύνθεση.
 
Highlight: Αυτό είναι το πρώτο album των SIXX: A.M. που δεν συνοδεύεται από ένα βιβλίο όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με το “Heroin Diaries” και το “This is Gonna Hurt”.