Σχετικά καινούριο συγκρότημα οι Skeletal Remains από την California οι οποίοι κυκλοφορούν την Τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά τους. Το αυτοκολλητάκι πάνω στο CD έγραφε ότι αυτό το album θα ικανοποιήσει τους fans των Death, Asphyx και Pestilence, κάτι που πολλές φορές μοιάζει υπερβολικό αλλά εδώ επιβεβαιώνεται πανηγυρικά.

Οι Αμερικάνοι ηχογράφησαν άλλο ένα album το οποίο τιμάει τον κλασσικό death metal ήχο, όπως τον όρισαν κυρίως οι ύψιστοι Death της πρώτης περιόδου. Βέβαια υπάρχουν και οι επιρροές από την ολλανδική σχολή των προαναφερθέντων αλλά και σε κάποια σημεία η λύσσα των Cannibal Corpse. Κάποια κομμάτια ξεχωρίζουν, όπως το “Seismic Abyss”, το “Catastrophic Retribution”, το “Grotesque Creation” και “Reanimating Pathogen” αλλά γενικά ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να χρειαστεί να πατήσει κανείς skip. Φοβερή και η διασκευή στο “Hung, Drawn And Quartered” των Cancer που βρίσκεται σαν bonus στην digipak έκδοση.

Η παραγωγή του πολυπράγμονα Dan Swano είναι ιδανική, αφού δεν είναι γυαλισμένη και ακούγονται όλα όπως πρέπει έχοντας έναν old-school αέρα. Επίσης, πολύ ωραίο και το εξώφυλλο του Dan Seagrave ο οποίος μάλλον εμπνεύστηκε από ένα παλιότερο που είχε κάνει για τους Suffocation, αφού μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Το “Devouring Mortality” είναι ένα ιδανικό άκουσμα για κάθε περίσταση. Σπίτι, αμάξι, ΜΜΜ, παραλία, δουλειά. Καλμάρει τα νεύρα.