Η επιστροφή του… ασώτου! Για πρώτη φορά στην ιστορία ο μπουκλωτός κιθαρίστας με το ημίψηλο, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του rock επιστρέφει στη γενέτειρά του… ο Slash, ή αλλιώς Saul Hudson γεννήθηκε στο Hampstead, που είναι πολύ κοντά στο Stoke-On-Trent, όπου στις 24 Ιουλίου αυτής της χρονιάς (2011) έπαιξε live με το συγκρότημά του μπροστά στο Αγγλικό κοινό.

Παρόλο τον all-star χαρακτήρα του πρόσφατου πρώτου προσωπικού του άλμπουμ με τη συμμετοχή μερικών πολύ μεγάλων ονομάτων του rock (Ozzy, Alice Cooper, Lemmy, Dave Grohl, Kid Rock) και όχι μόνο (Fergie, Nicole Scherzinger) εδώ ο Slash έχει στα φωνητικά μόνο τον Myles Kennedy των Alter Bridge και τους Todd Kerns στο μπάσο (και στα φωνητικά για το “Dr.Alibi”), τον Bret Fitz στα τύμπανα και τον Bobby Schneck στη δεύτερη κιθάρα.
 
Το συγκρότημα παίζει 20 τραγούδια από την καριέρα του Slash, μόνο ένα από τους Velvet Revolver, με έμφαση στους Guns και το σόλο άλμπουμ του. Πραγματικά, είναι εντυπωσιακή η υποδοχή του κοινού σε κάθε κομμάτι των Guns’n’Roses που ακούγεται και ίσως αυτή η αντίδραση και η δίψα είναι και η καλύτερη αφορμή για μια επανασύνδεση, που φαίνεται πολύ λογική στο μυαλό του καθενός, αλλά… πάντως, τα κομμάτια των Slash’s Snakepit δεν προκαλούν το παραμικρό στο κοινό που κάθεται και κοιτάει απαθές, ενώ λίγη περισσότερη κινητικότητα παρατηρείται στο σόλο υλικό.
 
Η μπάντα τα δίνει όλα επί σκηνής και ο ίδιος ο Slash τρέχει πάνω κάτω, χοροπηδάει, παίζει πάνω από το κεφάλι, βγάζει τα ρούχα του όπως τον παλιό καλό καιρό, είναι εντυπωσιακός στα σόλο του και αυτοσχεδιάζει μέχρι και με το μουσικό θέμα από τον «Νονό». Ο Myles Kennedy στον οποίο πέφτει όλο το βάρος της ερμηνείας του διαφορετικού υλικού δεν είναι το ίδιο καλός σε όλα τα κομμάτια. Στα “Nightrain” και “Mr.Brownstone” δεν θα έλεγα ότι τα πάει ιδιαίτερα καλά, όμως στο υλικό του δίσκου είναι εξαιρετικός. Ειδικά στο single “By The Sword” σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί προτιμήθηκε ο Andrew Stockdale των Wolfmother για να το τραγουδήσει  (ΣΣ μήπως γιατί το συν-υπογράφει;). Η φωνή του Kennedy έχει τον δικό της χαρακτήρα και μια χροιά η οποία μπορεί να αλλάξει και να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, άλλωστε ήταν η Νο.1 επιλογή του Jimmy Page όταν του πέρασε από το μυαλό να τζαμάρει χωρίς τον Robert Plant το υλικό των Zeppelin!
 
Το DVD είναι ένα μια απολαυστική συλλογή της δουλειάς του Slash με την απλούστερη δυνατή προσέγγιση, ενός πενταμελούς συγκροτήματος χωρίς εφέ, σκηνικά ή οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο τις προσωπικότητες των ατόμων που είναι πάνω στη σκηνή. Το rock όπως πρέπει να παίζεται…
 
Γιάννης Δόλας
To “Slash – Made In Stoke” κυκλοφορεί σε 2πλο CD, DVD και Blu-ray