Μπαίνοντας στο MODU οι Sleazy Lizards είναι στη σκηνή και το σκηνικό γνώριμο. Το κλασσικό πλέον cool στυλάκι με τις πολύ προχωρημένες Αμερικάνικες ενδυματολογικές επιλογές συνδυασμένο άψογα με τις απόλυτα ακουστικές συνθέσεις του γκρουπ. Οι 3 Lizards είναι πάνω στη σκηνή και το γουστάρουν, πράγμα που φαίνεται. Μαζί τους συμμετέχει και το κοινό, μεγάλη μερίδα του οποίου είναι fans και followers, αφού τραγουδούν τα τραγούδια τους σχεδόν στίχο στίχο. Σε αυτό το σημείο να πούμε άλλη μια φορά για το εν λόγω γκρουπ ότι δίνει μεγάλη έμφαση στο promotion με flyers και προσωπική επαφή κατά τη διάρκεια της συναυλίας, που μετράει πολύ περισσότερο από το Facebook! Highlights της εμφάνισής τους τα “Bahama Mama” και “So Far Out”.

IMG 0720

Headliners της πρώτης ημέρας οι Θεσσαλονικείς Wild Rose, τους οποίους ο κόσμος περίμενε να δει με ανυπομονησία. Το συγκρότημα ανέβηκε στη σκηνή και για την επόμενη περίπου μιάμιση ώρα μας ταξίδεψε στον χρόνο με τη μουσική του πηγαίνοντάς μας σε εποχές όπου το μελωδικό hard rock και το AOR μεσουρανούσαν. Γενικά, αυτό που κάνουν είναι αξιέπαινο καθώς έχουν διαμορφώσει κατά τέτοιο τρόπο το στυλ και τα τραγούδια τους που ξεφεύγουν από τα ελληνικά δεδομένα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και ο εξαιρετικός τραγουδιστής George Bitzios με τη φωνή και την ερμηνεία του, αλλά και φυσικά και ο Andy Rock που γράφει τα τραγούδια, παίζει κιθάρα και συνήθως αναλαμβάνει παραγωγή, ακόμα και μίξη. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι η σύνθεση του συγκροτήματος που είδαμε στο φεστιβάλ ήταν «εκτάκτου ανάγκης» με δυο αντικαταστάτες, τον Γιώργο Ματίκα στην κιθάρα στη θέση του John Bitzios και τον Βαγγέλη “Junior” Δομάνο αντί του Δήμου Θωμαΐδη στα τύμπανα.

DSC00982

Το σετ ήταν κάτι σαν “best of” με επιλογές από τα τέσσερα άλμπουμ του συγκροτήματος, με καλύτερες στιγμές τα “Too Late”, “Dream On”, “Love Can Change You” και “Fire In The Night”  ενώ ο Andy έσπευσε να ενημερώσει τον κόσμο ότι το “Half Past Midnight” θα ξανακυκλοφορήσει. Απόλυτο highlight φυσικά το “Through The Night” στο τέλος του σετ, όπου τραγουδούσε όλο το μαγαζί. Όμως, το διψασμένο αθηναϊκό κοινό δεν ήθελε να αφήσει το συγκρότημα να φύγει, έτσι οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν άλλα δυο τραγούδια πριν μας καληνυχτίσουν οριστικά.

DSC00963

Θα περίμενα περισσότερο κόσμο με δεδομένο της ποιότητας των συγκροτημάτων που εμφανίστηκαν στην πρώτη ημέρα του φεστιβάλ και περισσότερη υποστήριξη από την hard rock/sleaze μερίδα του ελληνικού κοινού. Αναμένουμε την επόμενη ημέρα Sleaze’n’Roll…

Φωτο, κείμενο: Γιάννης Δόλας

DSC00970

{galleryLiveReports/2017/Sleaze/Day01}{/gallery}