Οι Heavenblack η αλήθεια είναι ότι δεν κολλούσαν και τόσο στον sleaze χαρακτήρα του φεστιβάλ καθώς παίζουν παραδοσιακό heavy με επιρροές από Maiden, Ozzy, Priest. Ο κιθαρίστας τους ήταν εντυπωσιακός με το στήσιμο και το στυλ του Zakk. Αλλά και τα τραγούδια τους ήταν καλά από ότι ανέφεραν επί σκηνής θα βγει album σύντομα, οπότε τους περιμένουμε!

IMG 0843Στη συνέχεια οι Ισπανοί Strangers από τη Μαδρίτη η μοναδική μπάντα της ημέρας με πλήκτρα, τα οποία μάλιστα παίζουν βασικό ρόλο στις συνθέσεις. Το στυλ των Μαδριλένων είναι κοντά στο AOR-Hard Rock συγκροτημάτων σαν τους Survivor, FM, ενώ τα τραγούδια τους θα μπορούσαν άνετα να ντύνουν κλασσικές ‘80s ταινίες, αφού έχουν αυτό το μαγικό συστατικό που ακούγοντας τα μπορείς να κάνεις εικόνες στο μυαλό σου. Δεν τους είχα υπόψη μου και μετά από αυτή την πρώτη επαφή σίγουρα τους ξεχώρισα και θα τους παρακολουθήσω. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια μπάντα που βλέπεις από κοντά για πρώτη φορά και είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να αποκομίσει από μια πρώτη επίσκεψη σε μια χώρα.

IMG 0882

Στη συνέχεια οι Nasty Ratz από την Τσεχία, που θα μπορούσαν άνετα να είναι οι πρέσβεις αυτού του φεστιβάλ, καθώς υπακούν 100% σε αυτό που λέμε sleaze. Πριν καν ανέβουν στη σκηνή εντυπωσίασαν με την ομοιόμορφη εμφάνισή τους με δερμάτινα μπουφάν με γραμμένα τα  ονόματά τους και logo του συγκροτήματος. Θύμιζαν συμμορία, αλλά και ομάδα μπάσκετ(!) γιατί και οι τέσσερίς τους ήταν αρκετά ψηλοί. Πάνω στη σκηνή έδειξαν αμέσως τα δόντια τους με τραγούδια που μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό στη λογική του κουπλέ-ρεφρέν-σόλο, ενώ κινήθηκαν σε υψηλές ταχύτητες. Εντυπωσιακός ο τραγουδιστής, Jake Widow, ο οποίος σε κάποια στιγμή, αφού έλεγε συνεχώς από το μικρόφωνο στον κόσμο να πλησιάσει στη σκηνή, κατέβηκε κάτω και τους… έφερε μόνος του! Στα highlights της εμφάνισής τους τα “Price Of Love”, “Made Of Steel” και “N.A.S.T.Y.”. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος ζήτησε κι άλλο στο τέλος της εμφάνισής τους και φυσικά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ικανοποιήσουν ένα τέτοιο κολακευτικό αίτημα!

DSC01154

Αφού μας αποχαιρέτισαν οι Τσέχοι σειρά είχα οι Σουηδοί Toxicrose, οι headliners του φεστιβάλ, οι οποίοι περιφέρονταν στο club μέχρι να ανέβουν στη σκηνή προκαλώντας τον… τρόμο με τις εντυπωσιακές τους στολές και το βάψιμο που θύμιζε death/black και όχι hard rock συγκρότημα. Στο στήσιμο και τη σκηνική τους παρουσία ήταν απόλυτα επαγγελματίες και δουλεμένοι σε πόζες, θέσεις και κινήσεις παρουσιάζοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Προκαλούσαν συνεχώς τον κόσμο να συμμετάσχει στο show γιατί πραγματικά ήταν πολύ χαλαρός για τα ελληνικά δεδομένα και μια τέτοια εμφάνιση. Ήταν επιβλητικοί και καθηλωτικοί αντάξιοι της θέσης του headliner για οποιαδήποτε σύνθεση. Είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους και τον εκμεταλλεύτηκαν για να μας ξεναγήσουν στον σκοτεινό αλλά συνάμα μελωδικό τους κόσμο.

DSC01232

Μεγάλο παράπονο η πολύ φτωχή ανταπόκριση στο διήμερο και η απουσία των sleaze-άδων που προφανώς δρουν και εκδηλώνονται για την αγαπημένη τους μουσική μόνο στο Facebook. Δεκτή κάθε ένσταση για την οικονομική κρίση και την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη φεστιβάλ του είδους με πρωτοεμφανιζόμενες μπάντες δεν έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε συχνά. Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν ότι βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια, όταν δεν στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες. Μεγάλες συναυλίες όπως τις ξέραμε θα γίνονται λιγότερες και θα ακολουθούν την πεπατημένη, όταν οι μικρομεσαίες σαν κι αυτή που γίνονται με ηρωισμό και ρομαντισμό αντιμετωπίζονται έτσι από το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Γιάννης Δόλας

https://www.youtube.com/watch?v=oN2SfKArgSI

{galleryLiveReports/2017/Sleaze/Day02}{/gallery}