Την σχετικά εύκολη αποστολή του opening act, ανέλαβαν δύο πολύ αξιόλογες ελληνικές μπάντες: οι Bio-cancer και οι Exarsis. Χαρακτηρίζω «σχετικά εύκολη» την αποστολή τους για δύο κυρίως λόγους: πρώτον, διότι οι thrash fans στηρίζουν με πάθος την αγαπημένη τους μουσική και δεύτερον, και τα δύο αυτά συγκροτήματα –παρά το νεαρό της ηλικίας τους- έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ευχαριστήθηκα το set των Bio-cancer που βασίστηκε στο LP “Ear Piercing Thrash” ενώ η τεχνική κατάρτιση των παιδιών είναι αξιοσημείωτη. Η στιγμή που σχεδόν όλη η μπάντα έκανε stage diving ήταν απολαυστική. Οι Exarsis –μετά την πρόσφατη αλλαγή τραγουδιστή και drummer- έδειξαν ότι παραμένουν ένα πολύ «δεμένο» σύνολο και ήδη παρουσιάζουν ένα show που δεν έχει να ζηλέψει κάτι από πολλές φτασμένες μπάντες του χώρου. Τα τραγούδια από τους δύο δίσκους απέκτησαν μία πιο…in your face αισθητική σε σχέση με τις αντίστοιχες studio εκτελέσεις. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι περίμενα τα φωνητικά του Νίκου Τραγάκη να μην μοιάζουν και τόσο με αυτά του προκατόχου (χωρίς αυτό να είναι κακό, βέβαια). Όπως και να έχει τα δύο old school thrash sets των Bio-cancer και Exarsis ήταν ιδανικά για τη συνέχεια…
 
Λίγα λεπτά πριν τις 11 ανέβηκαν στη σκηνή οι Sodom μέσα σε ένα γενικό πανδαιμόνιο. Ο…θείος Tom, ο επί πολλά χρόνια κιθαρίστας των Sodom, Bernemann και ο πρωτάρης Makka πίσω από τα τύμπανα μπήκαν με το “My Final Bullet” μέσα από το πολύ καλό τελευταίο τους album “Epitome Of Torture” για να συνεχίσουν με το υπερκλασικό “An Eye For An Eye” και να δώσουν το έναυσμα για τον πρώτο μεγάλο πανικό με το “Outbreak Of Evil”. Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα, προσωπικά, τρία κομμάτια από το υποτιμημένο “M-16” album: τα “Among The Weirdcong”, “I Am The War” και το ομώνυμο κομμάτι. Στα “Burst Command Til War”, “Agent Orange”, “Ausgebombt”, “Christ Passion”, “Stigmatized”, “Sodomy & Lust”, “Fuck The Police” (ύστερα από λαϊκή απαίτηση) και “Iron Fist” (αφιερωμένο στο Θεό του Rock N’ Roll, Lemmy, όπως τον χαρακτήρισε o Angelripper) έγινε πανζουρλισμός με ατελείωτα stage divings και με τους Sodom να δείχνουν να μην το πιστεύουν, να χαρακτηρίζουν το ελληνικό κοινό σαν το καλύτερο heavy metal ακροατήριο και τον Angelripper να μας ευχαριστεί και να μοιράζει μπύρες στoυς fans που βρίσκονταν στο κάγκελο. Η σκηνή όπου ο ο Angelripper δίνει σε έναν οπαδό να του κρατάει ένα χαρτί με τους στίχους του “Into The Skies Of War” ήταν όλα τα λεφτά.
 
Με μία λέξη: ΠΑΝΙΚΟΣ! Περιμένουμε, ήδη, την επιστροφή των Sodom αφού και ο κόσμος που κατέκλυσε το An το ευχαριστήθηκε με όλη του την ψυχή.
 
Σάκης Νίκας
 
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Νέγρη και το i-jukebox.gr για τις φωτογραφίες