Οι προκλητικά ελκυστικοί Σουηδοί progsters, SOEN, θα αποκαλύψουν το πέμπτο άλμπουμ τους, με τίτλο “Imperial” από τη Silver Lining Music, στις 29 Ιανουαρίου 2021. Τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ, Joel Ekelöf (φωνητικά) και Martin Lopez (ντραμς), μαζί με τους Lars Enok Åhlund (πλήκτρα και κιθάρα), Oleksii “Zlatoyar” Kobel (μπάσο) και Cody Ford (lead κιθάρα), ποτέ δεν ντράπηκαν να προκαλέσουν τις πεποιθήσεις μας για τη ζωή και την ανθρωπότητα και το “Imperial” συνεχίζει το μοναδικό ταξίδι των SOEN, στην ψυχοσύνθεση του είδους μας και την αινιγματική κατάσταση της εποχής που ζούμε. Με οχτώ κοφτερά και υπέροχα στη σύνθεσή τους τραγούδια, που μιλούν για απογοήτευση αλλά και ελπίδα, το “Imperial” είναι η πιο δυναμική κυκλοφορία των SOEN, που συνεχίζει να είναι βαθιά θεραπευτική και για τους αφοσιωμένους οπαδούς του σχήματος, αλλά και για τα ίδια τα μέλη του.

«Στη ζωή μου, προσπαθώ να είμαι όσο πιο αληθινός γίνεται, αλλά πιστεύω ότι η μουσική και η φύση των SOEN, είναι το μοναδικό μέρος που πραγματικά μπορώ να είμαι ο εαυτός μου», εξηγεί ο Martin Lopez. «Όταν είσαι στο σπίτι, γράφοντας μουσική και στίχους, είναι εκεί που πραγματικά μπορείς να εκφραστείς με απόλυτη ελευθερία».

Την παραγωγή του “Imperial” ανέλαβε ο Iñaki Marconi και το ίδιο το συγκρότημα, ενώ την μίξη και το mastering, ο Kane Churko, ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει με καλλιτέχνες όπως ο Ozzy Osbourne και ο Bob Dylan. Το άλμπουμ, μας προσφέρει τραγούδια όπως το “Illusion”, το “Modesty” και το επικό “Fortune” που κλείνει τον δίσκο, τα οποία έχουν μία διάσταση που θα φτάσει σε περισσότερα αυτιά αλλά και μυαλά. Η δύναμη και οι ποιητική διάσταση των SOEN, εκτελούνται πιο τέλεια από ποτέ, κάτι που είναι, κατά ένα διεστραμμένο τρόπο, αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ήταν προφανώς μία τρελή και πολύ άσχημη κατάσταση για όλον τον κόσμο και για εμάς σαν συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό που δεν μπορούσαμε να παίξουμε συναυλίες», λέει ο Martin Lopez, «αλλά επίσης, μας έδωσε μία ξεκάθαρη ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε και να πραγματοποιήσουμε αυτό το άλμπουμ. Είχαμε τη δυνατότητα να ξοδεύουμε 12 ώρες την ημέρα για πολλούς μήνες, ώστε να φτάσουμε το “Imperial” στο σημείο που πραγματικά θέλαμε, ιδιαίτερα δουλεύοντας πάνω στο groove και τη ροή του δίσκου».

Το πρώτο single, είναι το “Antagonist”, που μπορείτε να το παρακολουθήσετε από κάτω, σε σκηνοθεσία του Zev Deans και special FX make-up από την Beatrice Sniper.

«Πάντα θα είμαστε ένα συγκρότημα που έχει την παλιά θέληση να πολεμήσει για την ελευθερία και τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή, τους ανθρώπους, τα αουτσάιντερ», συνεχίζει ο Martin Lopez. «Πρέπει να αναλάβει κάποιος να απαντήσει τα μεγάλα ερωτήματα όπως τι κάνουμε με τις ζωές μας και που βρίσκεται η ενσυναίσθηση. Για ποιον λόγο συνεχίζουμε να κάνουμε πειράματα και να σπάμε τα μούτρα μας, σαν είδος;»

«Όσο συνεχίζουμε, βρίσκουμε έμπνευση από το λυπηρό φαινόμενο ότι ο κόσμος μας έχει ολοένα και μεγαλύτερη πόλωση, ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα» συμπληρώνει ο Ekelöf. «Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί και με ποιον τρόπο θα μας επηρεάσει όλο αυτό».

Εκτός των άλλων, έχει ανακοινωθεί και η επερχόμενη ευρωπαϊκή του περιοδεία, με την ονομάσία “Imperial European Tour 2021”, που ξεκινά τον Απρίλιο από το Όσλο της Νορβηγίας, αλλά τουλάχιστον στο πρώτο μέρος της, δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα.

Το “Imperial” θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου 2021, από τη Silver Lining Music, σε digipak CD, βινύλιο, ψηφιακά και σε διάφορα D2C bundles. Για προπαραγγελίες, μπορείτε να πάτε στο https://smarturl.it/SOENIMPERIAL.

IMPERIAL Track Listing:

  1. Lumerian
  2. Deceiver
  3. Monarch
  4. Illusion
  5. Antagonist
  6. Modesty
  7. Dissident
  8. Fortune

SOEN:
Joel Ekelöf – φωνητικά
Martin Lopez – ντραμς
Lars Enok Åhlund – πλήκτρα και κιθάρα
Oleksii “Zlatoyar” Kobel – μπάσο
Cody Ford – Lead κιθάρα

FOLLOW SOEN:
www.facebook.com/SOENMusic
www.twitter.com/SOENmusic
www.instagram.com/SOENmusic
www.SOENmusic.com