Ακόμη προσπαθώ να συνειδητοποιήσω πως είναι δυνατόν μία τόσο νέα μπάντα να έβγαλε ένα τόσο μεστό, δυναμικό και εμπνευσμένο EP, χωρίς καμία πρότερη δισκογραφική παρουσία ή αξιοσημείωτη εμπειρία! Και όμως οι Άγγλοι Soldierfield όχι μόνο καταθέτουν ένα από τα καλύτερα albums…έστω EP…της χρονιάς αλλά δείχνουν ότι αν συνεχίσουν έτσι και μέσα στο 2013 θα μιλάμε για τους νέους βασικούς εκπροσώπους του σύγχρονου metal.
 
Παρά την καταγωγή τους, ο ήχος των Soldierfield έχει βαθιά τις ρίζες του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η μπάντα φαίνεται να γουστάρει απίστευτα συγκροτήματα όπως οι Machine Head, Disturbed, Pantera, Metallica κτλ. Τα πέντε κομμάτια του “Bury The Ones We Love” διακρίνονται από τρία βασικά χαρακτηριστικά: το πρώτο είναι τα κοφτερά όσο και μελωδικά κιθαριστικά riffs του Andy Trott, το δεύτερο είναι τα “in your face” φωνητικά του Leigh Oates και το τρίτο και πιο σημαντικό το γεγονός ότι όλες οι συνθέσεις είναι καλοδουλεμένες και σε κανένα σημείο δεν κάνουν κοιλιά. Και όλα αυτά επενδυμένα με μία κρυστάλλινη παραγωγή που αναδεικνύει τις ούτως ή άλλως εξαιρετικές στιγμές του δίσκου.

Είχα πολύ καιρό να κολλήσω με ένα νέο σχήμα και εύχομαι ολόψυχα στη συνέχεια να μην με απογοητεύσουν καθώς τα παιδιά «το έχουν» και φανερώνουν ένα περίσσιο ταλέντο!

Highlight: Το εξώφυλλο του δίσκου είναι και αυτό μοναδικό για αυτό συνιστώ να προμηθευτείτε το φυσικό προϊόν. Περισσότερες πληροφορίες στο www.soldierfieldband.co.uk.