Κλασικό, καθαρό και αλήτικο “Heavy Metal”. Αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλα ακούγοντας το 2ο άλμπουμ των αυστριακών “Sole Method”.

Κοιτώντας το οπισθόφυλλο του “booklet” διακρίνονται 2 από τα 4 μέλη της μπάντας να φοράνε μπλούζες “Pantera” και “Down” και αν πάρουμε και υπόψιν ότι υπάρχει και ως “Bonus Track” μια διασκευή του “Nightcrawler” των “Judas Priest”, μας δίνουν μια πρώτη υποψία για το τι θα ακούσουμε στο “The Way of the Decent”.

Ξεκινώντας το cd οι υποψίες επιβεβαιώνονται. Old school “Thrash Heavy Metal” που ακούγαμε στα τέλη της δεκαετίας του 80, αρχές 90. Το γεγονός αυτό έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του.

Στα καλά βάζουμε το γεγονός ότι είναι μια δοκιμασμένη συνταγή που αρέσει. Οι συνθέσεις είναι δυνατές, γρήγορες και οι τετράδα της μπάντας δείχνει ότι μπορεί να παίξει πολύ ωραία πράγματα. Μάλιστα να δώσω τα εύσημα μου στον ντράμερ “Wildan Srkalovic” για την απόδοση του στα κομμάτια “All or Nothing” Και “Me myself and I”.

Τα γενικότερα παράπονα μου έχουν να κάνουν με τις συνθέσεις των κομματιών. Ωραία είναι όλα αλλά τα έχουμε ξανακούσει από μπάντες σαν τους “Pantera” και τους “Exodus” πολλά χρόνια πριν.

Στο δεύτερο τους άλμπουμ “Sole Method” δείχνουν ότι έχουν την τεχνική κατάρτιση να παίξουν ωραία πράγματα, αυτό που μένει τώρα είναι να σκεφτούν και ωραία πράγματα για να παίξουν.