Όπως ανέφερα στο αφιέρωμα που έκανα για τον Soto λίγες μόνο μέρες πριν την άφιξη του στην Ελλάδα, ο τραγουδιστής αυτός κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι μιας και που έχει τραγουδήσει για μερικές από τις μεγαλύτερες μπάντες στο χώρο του hard rock, συμπεριλαμβανόμενων και των Journey.Οπότε ειλικρινά αυτό που είδα δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αλήθεια απορώ…Έμειναν hard rockers στην Αθήνα ή όλοι το γύρισαν στο stoner και για αυτό είναι πάντα sold out αυτά τα events και όχι ονόματα θρύλοι της αμερικάνικης hard rock σκηνής;

Οι Danger Angel έδωσαν ένα αξιοπρεπέστατο live υψηλής έντασης και σαφέστατα πιο σωστού δεσίματος από ποτέ. Το οικογενειακό κλίμα με τον Soto φαίνεται πως τους βοήθησε να έρθουν αρκετά πιο κοντά σαν μπάντα και απέδωσε καρπούς αφήνοντας το κοινό απόλυτα ικανοποιημένο με ό,τι είδε και άκουσε. Ο ΒJ είναι αδιαμφησβήτητα απ’ τις καλύτερες επιλογές που έκαναν οι Danger Angel όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να σημαίνει ότι και ο Μηνάς Τσίγκος δεν ήταν επίσης ταιριαστός αλλά ίσως έλειπε η χημεία. Θεωρώ ότι η επιλογή να χωρίσουν οι δρόμοι τους τελικά αποδείχθηκε ολόσωστη και για τις δυο πλευρές κρίνοντας από την επιτυχία που διανύουν ο καθένας πλέον στη μουσική του ζωή.

DangerAngel01 DangerAngel02

Οι S.O.T.O. ανέβηκαν τη σκηνή στις 23.00, με  εκρηκτική είσοδο και παίζοντας το Ηypermania απο το νέο δίσκο, άρχισαν όλοι να γίνονται ένα με το ρυθμό. Ο ήχος έχει αλλάξει αρκετά προς το νέο αμερικάνικο hard rock με πολλά περισσότερα γκάζια από τι οι παλιές του προσωπικές δουλειές και με έντονη την αίσθηση του ηλεκτρονικού ήχου στο background.Αρκετά κοντά στους Nickelback, παρά στα 80s.Προσωπικά εγώ πήγα να ακούσω το παρελθόν του και όχι τόσο το παρόν του αν και καταλαβαίνω ότι ήταν περιοδεία προώθησης του νέου δίσκου οπότε έκανα υπομονή μέχρι το τέλος.

O Soto όπως αναμενόταν είναι από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους frontman που θα έχεις τη χαρά να απολαύσεις ποτέ σε hard rock live.Εμβληματική παρουσία με φοβερή χημεία με τη μπάντα του αλλά και το κοινό. Ο BJ που προηγουμένως τραγουδούσε για τους Danger Angel ,τώρα πήρε τη σκυτάλη και ανέλαβε τα κιθαριστικά κομμάτια όλου του live μαζί με τον Jorge Salam. Όλα τα μέλη με αποδεδειγμένα εκρηκτική χημεία και όλοι αρκετά δουλεμένοι για να αποδώσουν σε ένα ολοκληρωμένο live σαν αυτό.

Soto02 Soto03

Ενώ όλα πήγαιναν ωραιότατα από ήχο, διάθεση και show συνειδητοποιώ ότι έχει πάει 00.15 και ακόμα δεν έχω ακούσει ούτε τα μισά κομμάτια από όσα ευελπιστούσα. Εκεί που άρχισα να απελπίζομαι, ξαφνικά ακούω τα παρακάτω lyrics από το soundtrack της ταινίας Rockstar….Got a ticket for a ride..Never stop until I’m satisfied..και αμέσως άλλαξε όλη μου η διάθεση .Το κοινό έπαθε αμόκ και ο Soto έπιασε δύο από τα αγαπημένα μου κομμάτια αυτής της ταινίας και όχι τυχαία, αφού είχε δανείσει τη φωνή του για μερικά από τα καλύτερα σημεία του soundtrack της ταινίας.

Συνέχισε με το Stand Up (Steel Dragon) στο οποίο τον συνόδευσε ο Μινάς Τσίγκος σε ένα ανέλπιστα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα και εκεί που νομίζαμε ότι το setlist έκλεισε για τα καλά όπως φάνηκε από το χαρτί που είχαν μπροστά τους, ξαφνικά το κοινό ξεκινάει το ρυθμό του Give A Sign.Μέσα σε 2’ το σετλιστ ανατράπηκε και όλα τα hits του Soto άρχισαν να παρελαύνουν από τη σκηνή του Crow καθώς η μπάντα αρχίζει και εναλλάσσεται με τα μέλη των Danger Angel που ανέβηκαν κι’αυτα στη σκηνή και πήραν τις θέσεις τους. Το τελευταίο μισάωρο ήταν να πραγματικό hard rock party και άξιζε κάθε λεπτό. Αλλά ας γίνει ξεκάθαρο σε όλες τις ξένες hard rock μπάντες που επισκέπτονται την Ελλάδα, ότι εφόσον για μας τέτοια live είναι πλέον πολυτέλεια και έχουμε τη τιμή να τους απολαμβάνουμε σπάνια, καλό θα είναι να δοθεί έμφαση στα hits που τους ανέδειξαν και όχι τόσο στα νέα κομμάτια. Γνώμη μου βέβαια, αλλά θεωρώ ότι αντιπροσωπεύω τη πλειοψηφία του χθεσινού κοινού.

Το αποτέλεσμα είναι πως ο Soto είναι και θα είναι στη κορυφή των frontmen αυτης της σκηνής !!

Εις το επανιδείν!

Μαρίζα “Crash”

Φωτογραφίες: Εβελίνα Γερακίτη

Soto01