Οι Soundtruck ανακοινώνουν επίσημα ότι ψάχνουν για νέο τραγουδιστή. Ο Νίκος Μελάς αποχώρησε από το γκρουπ σε φιλικό κλίμα και η αναζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει. Σε μια σύντομη κουβέντα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος, Βασίλη Παναγόπουλο, μαθαίνουμε τι είναι αυτό που ψάχνουν οι Soundtruck από το υποψήφιο νέο μέλος τους που θα καταλάβει την πολύ σπουδαία θέση, αυτή του τραγουδιστή. Συνέντευξη: Γιάννης Δόλας

Soundtruck01

Rockpages.gr: Δεν έχετε παρουσιάσει κάποια δραστηριότητα τελευταία, τι ετοιμάζετε;

Βασίλης Παναγόπουλος: Είναι αλήθεια αυτό. Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε σε μία πάυση, ως προς τις υποχρεώσεις μας προς τον κόσμο (νέος δίσκος, live), διότι είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης νέου τραγουδιστή.

Rockpages.gr: Είχατε ηχογραφήσει το δεύτερο άλμπουμ σας. Θα το κυκλοφορήσετε, ή θα το ξανα-ηχογραφήσετε με τον καινούριο τραγουδιστή;

Βασίλης Παναγόπουλος: Το δεύτερο άλμπουμ είναι ηχογραφημένο κάποιους μήνες τώρα και το μόνο που δεν έχει γραφτεί είναι τα φωνητικά. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων αποχώρησε ο τραγουδιστής μας, Νίκος Μελάς. Δεν είχε προλάβει να γράψει τον δίσκο οπότε θα ηχογραφηθεί και φυσικά θα κυκλοφορήσει με τον νέο τραγουδιστή.

Rockpages.gr: Έχει βρεθεί ο νέος τραγουδιστής;

Βασίλης Παναγόπουλος: Δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιον ώστε να έχουμε κάτι επίσημο. Δοκιμάζουμε πολύ κόσμο τους τελευταίους μήνες , εξαιρετικούς τραγουδιστές και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε παραπάνω λεπτομέρειες.

Soundtruck02

Rockpages.gr: Τι είναι αυτό που ψάχνετε από τους υποψήφιους ώστε να καταλήξετε στον νέο τραγουδιστή των Soundtruck;

Βασίλης Παναγόπουλος: Οι Soundtruck είναι μία ροκ μπάντα με πολύ έντονο το southern στοιχείο,  που μας αρέσει πολύ να γράφουμε τραγούδια και φυσικά να παίζουμε live. Αυτό σημαίνει ότι στηριζόμαστε πολύ στην απόδοση του τραγουδιστή. Τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει είναι αφενός μια χροιά στη φωνή που να είναι κοντά στην ταυτότητα της μπάντας και αφετέρου όρεξη για δουλειά. Επίσης εξίσου σημαντικό είναι να ταιριάξει και με τη χημεία της μπάντας διότι αν αυτό δεν επιτευχθεί βγαίνει προς τα έξω πολύ έντονα.

Rockpages.gr: Πιστεύεις ότι η αλλαγή στον τραγουδιστή είναι κρίσιμη για μια μπάντα;

Βασίλης Παναγόπουλος: Πιστεύω πως ο τραγουδιστής σε μία ροκ μπάντα είναι η εικόνα της μπάντας στον κόσμο. Αυτόν ακούς πρώτο στον δίσκο , αυτόν κοιτάς πρώτο στο live και αυτός είναι ο πρώτος που θα κρίνεις. Αν στα λέει καλά και σε κάνει να περάσεις καλά on stage τότε σε κέρδισε και μαζί με αυτόν σε κέρδισε και η μπάντα που εννοείτε πως πρέπει να παίζει καλά. Τώρα αν είναι κρίσιμη η αλλαγή του τραγουδιστή , αυτό θα το κρίνει ο κόσμος ακούγοντας τον στον δίσκο και βλέποντάς στον στο Live. Αν γουστάρει και ξεχάσει τον ¨παλιό¨ τότε η αλλαγή είναι πετυχημένη.

Rockpages.gr: Υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξετε το στυλ σας όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα, ή επιδιώκετε να βρείτε κάποιον που θα ταιριάξει ακριβώς σε αυτό που θέλετε;

Βασίλης Παναγόπουλος: To στυλ μας δεν θα το αλλάξουμε. Σίγουρα ο δεύτερος δίσκος έχει καινούργια στοιχεία οπότε θα έλεγα ότι θα το εξελίξουμε. Ο νέος τραγουδιστής θα βάλει και αυτός την ταυτότητα του στο συνολικό αποτέλεσμα ούτως ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Πιστεύουμε πολύ στο σύνολο και στην ομαδικότητα.

Soundtruck03