Νέος δίσκος από τους θεούς του comedy metal και μάλιστα αρκετά πιο γρήγορα από ότι τον περίμενα. Το “Lower The Bar” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 αλλά δεν ήθελα να βιαστώ στο τι θα γράψω, εφόσον oι Steel Panther είναι μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση.

Αν τους κρίνω μουσικά, σίγουρα ανήκουν στην ευχάριστη κατηγορία του glam metal, με το πρώτο δίσκο να έχει φανταστικές συνθέσεις που εύκολα έμπαιναν στο billboard της Αμερικής στις πρώτες θέσεις. Ειδικά την εποχή των 80s..

Αν τους κρίνω στιχουργικά είναι μια κατηγορία μόνοι τους, με τους Lonely Island και Tenecious D να ακολουθούν. Στιχουργικά το αστείο είναι πάνω κάτω στάνταρ. Παχουλές, Σεξ, Bimbos κτλ .Βέβαια φτάνοντας πλέον στο 4ο δίσκο και έχοντας ξεκινήσει να τους ακούω οπαδικά από όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος, που είναι με διαφορά ο καλύτερος ως τώρα, οφείλω να πω ότι με κούρασε λίγο το αστείο. Βέβαια, αν μπορούσα θα πήγαινα και 5η φορά να τους δω live γιατί από κοντά το stand up comedy που προσφέρουν είναι και όλα τα λεφτά του show.

Η πρώτη επαφή με το νέο υλικό ήταν όταν άκουσα το “Poontang Boomerang”, ένα κομμάτι το οποίο δεν μου έκανε απολύτως καμία αίσθηση. Θα το χαρακτήριζα αδιάφορο προς κακό. Όταν έχεις να συγκρίνεις κομμάτια όπως τα “Death to All But Metal”, “Εyes Of The Panther” και “Community Property”, σίγουρα οι απαιτήσεις σου πλέον είναι ανεβασμένες.

To κομμάτι που μου έφτιαξε περισσότερο τη διάθεση ήταν με διαφορά ένα από τα βιντεο κλιπς και συγκεκριμένα το “I Got What You Want” ,που έχει και τον άκρως πετυχημένο στίχο

“Well you can date a thousand guys

But what I got between my thighs

Is like the sun cause it’s always hot

And like a compass it always points to your g-spot”.

Με αυτό το κομμάτι ξύπνησε πάλι η αγάπη για τον Michael Starr, αλλά πάραυτα δεν κατάφερα να βρω στον δίσκο κάτι που να με κάνει να κολλήσω. Για τους παλιούς είναι ένας μέτριος δίσκος. Για τους νέους οπαδούς πιστεύω θα σας καλύψει αρκετά αλλά αμέσως μετά ακούστε τα 3 προηγούμενα και θα καταλάβετε γιατί δεν υπάρχει από μεριά μου ενθουσιασμός όπως κάποτε.

Όπως και να έχει, οι Steel Panther δεν παύουν να είναι μια από τις καλύτερες μπάντες των τελευταίων χρόνων με διαφορά και δεν θα τα χαλάσουμε σε ενα μετριο album.

Άλλωστε, όταν έχουν προηγηθεί τέτοιες δισκάρες ,είναι αρκετά δύσκολο για τον οποιοδήποτε να βρει έμπνευση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι πιέζουν και οι εταιρίες…