Στη 17η θέση των Ελληνικών charts εμφανίστηκε το “Senjutsu”

0

Στα επίσημα ελληνικά charts έκανε την εμφάνισή του το νέο άλμπουμ των Iron Maiden “Senjutsu” στην 36η εβδομάδα που διανύουμε. Σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου πήγε στο Νο.1, ενδεικτικά αναφέρουμε Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Φιλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Σκωτία, Σουηδία, Ελβετία και φυσικά τα UK Rock & Metal albums και τα US Rock και Hard Rocκ Αlbums, στην χώρα μας μπήκε στο Νο.17!

Αξίζει να σημειώσουμε πως ακριβώς μια θέση πιο κάτω είναι το “Black Album” των Metallica από προηγούμενη επανέκδοσή του, αφού πρωτοέκανε την εμφάνισή του στα charts την 17η εβδομάδα του 2020.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι στην κορυφή του εγχώριου “TOP-75 Album Sales Chart” αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι AC/DC με το… “Back In Black”, το οποίο βρίσκεται επί 28 εβδομάδες στα charts. Άλλα άλμπουμ που βρίσκονται ψηλά είναι τα “Off The Wall” και “Thriller” του Michael Jackson αλλά και το “Στα Καλύτερα Μου” του… Σάκη Ρουβά.

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πόσες πωλήσεις έχουν κάνει τα άλμπουμ που ανεβοκατεβαίνουν στον κατάλογο των charts και από που αντλούνται αυτά τα δεδομένα, από τις φυσικές πωλήσεις στα καταστήματα, τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, σε μια αναλογία αγορών και streams. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε.

Επειδή το θέμα έχει ενδιαφέρον επιφυλασσόμαστε πως θα επανέλθουμε ελπίζουμε με περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις απορίες και τα ερωτήματα.