Στο νοσοκομείο ο Jason Becker

0

Η μητέρα του Jason Becker, Pat, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως η κατάσταση του κιθαρίστα – που εδώ και 30 χρόνια πάσχει από πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση, γνωστή και ως νόσος του κινητικού νευρώνα (η νόσος απέκτησε ευρύτερη δημοσιότητα στις ΗΠΑ όταν διαγνώστηκε με αυτήν ο αθλητής του μπέιζμπολ Λου Γκέρινγκ  – έτσι η νόσος μνημονεύεται και ως Νόσος Λου Γκέρινγκ), εισήχθη στο νοσοκομείο.

Τις τελευταίες ημέρες ο Jason είχε δυσκολίες στην αναπνοή και ταχυπαλμία και μέσω του Facebook είχε απευθύνει έκκληση στους οπαδούς του να προσευχηθούν γι’ αυτόν. Ο γιατρός του σύστησε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

«Ο Jason γνωρίζει και είναι συγκινημένος από την πλημμύρα προσευχών και αγάπης που στείλατε. Για λίγο αισθανόταν καλύτερα, αλλά οι δύσπνοια και οι ταχυπαλμίες επέστρεψαν και ο γιατρός του συνέστησε να τον πάμε στο νοσοκομείο.

Είναι στο δρόμο αυτή την ώρα, θα μείνω μαζί του όλο το βράδυ. Πηγαίνοντας εκεί είπε «θα το φτιάξουμε. Σ’ αγαπω». Είναι αθεράπευτα αισιόδοξος και ακολουθούμε το παράδειγμά του. Είμαστε ευγνώμονες για την ανταπόκρισή σας και θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις».

Για την ενίσχυση του Becker οι σπουδαιότεροι κιθαρίστες του κόσμου έχουν προγραμματίσει μια δράση για τη συγκέντρωση χρημάτων η οποία λαμβάνει χώρα όλο το μήνα Απρίλιο μέσω του επίσημου site του Jason (Jasonbecker.com) και του καναλιού του Herman Li στο Twitch (twitch.tv/hermanli), ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 13 χιλιάδες δολάρια.

Επιπλέον, οι κιθαρίστες που συμμετέχουν θα διαθέσουν κιθάρες, merch και άλλα αντικείμενα, ενώ τρεις από τις σημαντικότερες κιθάρες του Jason Becker θα δημοπρατηθούν αργότερα μέσα στην χρονιά. Πρόκειται για αυτές που φαίνονται στα εξώφυλλα του “Perpetual Burn”, “Speed Metal Symphony” και η κιθάρα «με τα νούμερα» που έπαιζε ο Eddie Van Halen.

Οι κιθαρίστες που συμμετέχουν είναι: Marty Friedman, Steve Vai, Joe Satriani, Steve Lukather, Mark Tremonti, John Petrucci, Kiko Loureiro, Tosin Abasi, Nita Strauss, Orianthi, Devin Townsend, Dave Ellefson, Michael Angelo Batio, Guthrie Govan, Tim Henson, Alex Skolnick, Albert Lee, Matt Heafy, Zoltan Bathory, Ron ‘Bumblefoot’ Thal, Satchel (Steel Panther), John 5, Gus G, Nili Brosh, Jason Richardson, The Dooo (YouTube), Jared Dines, Ola Englund, Steve Terreberry (StevieT on YouTube), Tyler Larson (Music is Win on YouTube), Cole Rolland, Thomas McRocklin, Rusty Cooley, Mattias IA Eklundh (Freak Kitchen), Sam Totman, Chris Broderick, Lari Basilio, Sophie Lloyd, Federico Mondelli and Fabiola Bellomo (Frozen Crown), Alex Lee (Holy Grail), Stevie Salas, Elliot Easton, Mika Tyyska, Daniel Dekay, N&M Creation (YouTube) κ.α.