Είναι απορίας άξιο πως δεν είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν αυτοί οι δύο σπουδαίοι μουσικοί! Το αποτέλεσμα στο “Only To Rise” είναι άψογο και οι Michael Sweet & George Lynch δείχνουν ότι έχουν δουλέψει πολύ στο studio καταθέτοντας 12 αξιομνημόνευτες συνθέσεις που βγάζουν έναν αέρα…αρχών δεκαετίας 90! Η φωνή του Sweet είναι λογικό να παραπέμπει σε Stryper αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένει σε υψηλότατα επίπεδα αφού αγγίζει και τις πιο απαιτητικές νότες. Η κιθάρα του Lynch είναι η…κλασική κιθάρα του σπουδαίου μουσικού ο οποίος αποδεικνύει ξανά ότι δεν θεωρείται άδικα ένας εκ των τελευταίων guitar heroes. Το line-up συμπληρώνεται από τους Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner κτλ.) και James Lomenzo (White Lion, Lynch Mob, Megadeth κτλ.) οι οποίοι είναι και αυτοί αρκούντως ικανοποιητικοί στα καθήκοντά τους.

Οι συνθέσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν σε ένα δίσκο των Lynch Mob ή γιατί όχι σε κάποιο solo album του Michael Sweet. Αποπνέουν μία δυναμική και μία φρεσκάδα και θα μπορούσαν κάλλιστα να συγκριθούν με τις τελευταίες δουλειές των Dokken. Χωρίς να προσπαθούν να κοπιάρουν τα 80ς –θα ήταν πολύ εύκολο και για τους δύο μουσικούς αυτό-, οι Sweet & Lynch καταφέρνουν πότε να ξεσηκώσουν (“Recover”, “Time Will Tell”, Like A Dying Rose”) και πότε να ρίξουν τους τόνους (“Love Stays”, “Me Without You”) με ένα σύνολο hard n’ heavy συνθέσεων που επαναλαμβάνουμε θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε Lynch Mob και solo album από τον Michael Sweet.

Το “Only To Rise” τιμά το παρελθόν και την κληρονομιά των δύο σημαντικών αυτών μουσικών ρίχνοντας μία ξεκάθαρη ματιά στο μέλλον.

Highlight: Το intro του “September” θυμίζει ολοφάνερα το “Wasted Years” των Iron Maiden.