ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΜΥΘΙΚΩΝ ΚΟΣΜΩΝ

0

Το image ανέκαθεν αποτελούσε σημαντικότατο κομμάτι του heavy metal σύμπαντος. Δύσκολα θα συναντήσουμε μεγάλες μπάντες που δεν επιστράτευσαν κοστούμια και ενδυμασίες ή δεν υιοθέτησαν κάποιο concept σε κάποια φάση της καριέρας τους.

Powerwolf

Στις μέρες μας αυτό είναι ακόμα πιο εμφανές σε ότι αφορά την επόμενη γενιά των «μεγάλων». Όλες οι μπάντες που περιοδεύουν ανά τον κόσμο και δίνουν sold out shows συσπειρώνοντας παλιούς και νέους οπαδούς, είτε κεφαλαιοποιούν καταγεγραμμένους μύθους και ιστορικά γεγονότα είτε δημιουργούν τους δικούς τους κόσμους και φανταστικές ιστορίες οι οποίες βέβαια αποδίδονται ακόμα πιο πειστικά επί σκηνής με τα ανάλογα σκηνικά και κοστούμια. Οι Powerwolf και οι Gloryhammer αποτελούν δύο τρανταχτά παραδείγματα και τα νέα της σύμπραξής τους για μια Ευρωπαϊκή περιοδεία έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό, ξεπουλώντας ήδη το ένα venue μετά το άλλο. Από τη μία ο Γοτθικός τρόμος των Powerwolf, γεμάτος αίμα, βαμπίρ και λυκανθρώπους που εκτυλίσσεται  μέσα σε σκοτεινά κελάρια και στοιχειωμένους καθεδρικούς. Από την άλλη η διαγαλαξιακή αρμάδα των Gloryhammer η οποία επιστρατεύει διαστημόπλοια για να ενώσει τη Σκωτία με  τις Τρομοδίνες του σύμπαντος.

Αυτά τα γοητευτικά concept βέβαια θα ήταν απλές φούσκες εάν δεν ντύνονταν με ελκυστική και καλοπαιγμένη power metal μουσική, με ξεσηκωτικά ρεφραίν και πομπώδεις ενορχηστρώσεις. Η 29η Νοεμβρίου είναι λοιπόν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να απολαύσουμε δύο σπουδαίες μπάντες που βρίσκονται στο ρετιρέ της σύγχρονης metal πραγματικότητας και στις τις αποσκευές τους, εκτός από τα εντυπωσιακά κοστούμια που υπηρετούν τις ιστορίες τους, έχουν πακετάρει και τα ολοκαίνουργια άλμπουμ τους.

Κώστας Κουναδίνης

Gloryhammer