Δε λέει να καθήσει ήσυχη η Jackie Chambers, κιθαρίστρια των Girlschool. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τη θρυλική μπάντα και βρίσκοντας τους πλέον κατάλληλους συνεργάτες, φτιάχνει τους Syteria δείχνοντας νέες μουσικές ανησυχίες. Έχω κοντά μου λοιπόν την Jackie Chambers, την Julia Vocal, τραγουδίστρια του σχήματος και την Keira Kenworthy στο μπάσο, ο drummer και τυχερός των Syteria απουσιάζει και συζητάμε για το χτίσιμο των Syteria. Συνέντευξη: Δημήτρης Καζαντζής

_x000D_
_x000D_

Syteria01

_x000D_

Rockpages.gr: Ένα κορίτσι από την Αργεντινή και μια επιτυχημένη κιθαρίστρια από την Αγγλία συναντήθηκαν και έφτιαξαν μια μπάντα. Πείτε μου λίγα πράγματα παραπάνω για το ξεκίνημα των Syteria.

_x000D_

Julia Vocal: Αρχικά βρεθήκαμε μέσω μιας κοινής επαφής στα social media. H Jackie δεν είχε πολλή δουλειά με τις Girlschool και ήθελε να κάνει κάτι καινούργιο, να γράψει καινούργια μουσική. Με βρήκε μέσω του διαδικτύου κι έτσι ψάξαμε και βρήκαμε και τα υπόλοιπα μέλη. Πραγματικά, έτσι ξεκινήσαμε.

_x000D_

Rockpages.gr: Jackie, τι σε ώθησε να δημιουργήσεις μια καινούργια μπάντα;

_x000D_

Jackie Chambers: Είμαι στις Girlschool εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Είμαι ακόμα με τις Girlschool αλλά δεν κάναμε τόσες πολλές συναυλίες όσες εγώ θα ήθελα και γι αυτό θέλησα να ξεκινήσω μια καινούργια μπάντα. Ήθελα να κάνω περισσότερα live, θέλω να είμαι σε περιοδεία συνέχεια…καλά, σχεδόν συνέχεια…

_x000D_

Syteria03

_x000D_

Rockpages.gr: Είναι δηλαδή οι νέες Girlschool για σένα;

_x000D_

Jackie Chambers: Όχι, στ’ αλήθεια όχι. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Το να έχεις νέους ανθρώπους γύρω σου στην σκηνή, βοηθάει πραγματικά, καινούργια ενέργεια, καινούργιος ενθουσιασμός…είναι κάτι καινούργιο για μένα και πραγματικά μου αρέσει.

_x000D_

Rockpages.gr: Υπάρχει κάποια διαφορά παίζοντας με τους Syteria σε σύγκριση με τις Girlschool;

_x000D_

Jackie Chambers: Ναι, είναι διαφορετικά αλλά και παρόμοια. Προφανώς η διαφορά είναι ότι με τις Girlschool παίζουμε μπροστά σε μεγαλύτερα ακροατήρια. Είναι όμως και παρόμοια γιατί μου αρέσει να παίζω και με τις δύο μπάντες.

_x000D_

Rockpages.gr: Julia, πως είναι να παίζεις μαζίμε τη Jackie, μια τόσο έμπειρη μουσικό; Πόσο σε βοηθάει αυτό;

_x000D_

Julia Vocal: Έχω μάθει πολλά πράγματα από τη Jackie, αυτό είναι σίγουρο. Από πρακτικά πράγματα της καθημερινής ζωής στο δρόμο, μέχρι το πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι πάνω στη σκηνή για το πως να βγαίνει η καλύτερη δυνατή εμφάνιση για τους οπαδούς σου. Είναι εκπληκτικό για μένα το πόσα πράγματα έχω μάθει και έχω βιώσει αυτά τα δύο χρόνια, είναι πραγματικά σημαντικά.

_x000D_

Syteria04

_x000D_

Rockpages.gr: Έχουμε λοιπόν το πρώτο studio album των Syteria που λέγεται “Rant O Bot”. Τι σημαίνει αυτό αλήθεια;

_x000D_

Julia Vocal: Αυτός ή αυτή (σ.σ. στο εξώφυλλο) είναι ένα cyborg….στην πραγματικότητα έχει ουδέτερο φύλο. Γεννήθηκε ή δημιουργήθηκε στην άνοδο της επανάστασης σε μια μελλοντική εποχή, όταν όλες οι μηχανές ξυπνούν και αρχίζουν να αντιτάσονται στη μεγάλη εταιρεία.

_x000D_

Rockpages.gr: Ποιά είναι η ανταπόκριση του album μέχρι στιγμής;

_x000D_

Keira Kenworthy: Υπέροχη! Ήταν πραγματικά πολύ καλή. Ο κόσμος είναι πραγματικά ευχαριστημένος και υπήρξε ένα συνεχές air play σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τόσο εδώ όσο και στην Αμερική. Πραγματικά,το “Revolution” έφτασε στην πρώτη θέση σε ένα μεγάλο ραδιοφωνικό δίκτυο της Αμερικής κι αυτό είναι κάτι για μας. Παίζεται πολύ σε διάφορους ραδιοφωικούς σταθμούς, δε μπορούμε να έχουμε παράπονο, ειδικά για πρώτο album.

_x000D_

Jackie Chambers: Πάντα ψάχνουμε για μια καλύτερη διανομή, θέλουμε να το διαδώσουμε στον κόσμο. Θέλουμε να είμαστε εδώ για πολύ καιρό, όχι να ξεθωριάσουμε. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε τραγούδια για ένα δεύτερο album…θα δούμε πως θα πάει.

_x000D_

Rockpages.gr: Πιστεύετε ότι αυτό το είδος του rock and roll μπορεί να συγκινήσει τη νέα γενιά; Το ρωτάω αυτό επειδή η μουσική βιομηχανία επιβάλει τελείως διαφορετικούς ήχους στις μέρες μας.

_x000D_

Jackie Chambers: Απόλυτα! Το πιστεύω πραγματικά. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν ν’ ακούσουν rock and roll. Όταν ακούω να λένε “Το rock and roll έχει πεθάνει”, αυτό για μένα είναι σκουπίδια. Δες όλον αυτόν τον κόσμο έξω, περιμένει ν’ ακούσει δυνατή rock and roll μουσική. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, πιθανών το rock and roll να ήταν πεθαμένο, αλλά χάρη σ’ αυτούς αυτη η μουσική είναι τόσο ζωντανή. Το ίδιο ισχύει και για όλα αυτά τα μεγάλα festival όπως το Wacken και το Sweden Rock.

_x000D_

Keira Kenworthy: Νομίζω ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι εξακολουθούν να λένε αυτά τα πράγματα είναι επειδή δεν έβγαλαν τόσο πολλά χρήματα όπως στο παρελθόν λόγω της κακής κατάστασης της μουσικής βιομηχανίας. Όταν είσαι rock συγκρότημα δεν περιμένεις να βγάλεις εκατομμύρια και να κατακλύσεις τα charts. Εφόσον υπάρχουν οπαδοί εκεί έξω και το απολαμβάνεις, τότε αυτό είναι που μετράει.

_x000D_

Syteria02

_x000D_

Rockpages.gr: Μόλις ξεκινήσατε τη Βρετανική σας περιοδεία, πως πάει και ποιά είναι η ανταπόκριση από τον κόσμο;

_x000D_

Keira Kenworthy: Νομίζω ξεκίνησε υπέροχα, ο κόσμος το απόλαυσε και πέρασα καταπληκτικά πάνω στη σκηνή.

_x000D_

Julia Vocal: Νομίζω ήταν λίγο τρακαρισμένη γιατί δεν είχε ξαναπαίξει μπροστά σε τόσο μεγάλο ακροατήριο, εγώ και η Jackie είμαστε συνηθισμένες.

_x000D_

Keira Kenworthy: Ναι, έχει δίκιο, το κοινό του Hard Rock Hell (σ.σ. είχε προηγηθείη εμφάνιση τους στο HRH festival) ήταν μια νέα εμπειρία για μένα, ήταν φοβερό.

_x000D_

Rockpages.gr: Έχετε κάποιο πλάνο για περιοδεία στην υπόλοιπη Ευρώπη;

_x000D_

Jackie Chambers: Το παλεύουμε, θέλουμε πάρα πολύνα το κάνουμε. Σίγουρα στη Γερμανία και στην κεντρική Ευρώπη…θα δούμε.

_x000D_

Rockpages.gr: Ποιά είναι τα σχέδια σας για το 2018;

_x000D_

Jackie Chambers: Να κυριαρχήσουμε!…αυτό! (γέλια) Θα γυρίσουμε ένα video για το “Revolution”. Φυσκά οι Girlschool έχουν και την επέτειο τους, (40 χρόνια) έτσι θα δουλέψω και πάνω σ’ αυτό. Θα γίνουν κάποιες επιλεκτικές εμφανίσεις από τις Girlschool κι ελπίζουμε να είμαστε σε κάποιες από αυτές.

_x000D_

Syteria05