Να και το πρώτο live album της Tarja. Πρώτο live υπό κανονικές συνθήκες εννοώ, χώρια από αυτά που κυκλοφόρησε με ορχήστρες, Χριστουγεννιάτικα και άλλα project. Εδώ, το υλικό προέρχεται από τις κυκλοφορίες με το προσωπικό της σχήμα. Το διπλό αυτό c.d., θα μπορούσε άνετα να κυκλοφορήσει πακέτο με το αντίστοιχο DVD, αφού αμφότερα αφορούν τις ίδιες ζωντανές εμφανίσεις.

Αν πρέπει κάποιος να επιλέξει ποιό από τα δύο να αγοράσει, η ζυγαριά κλίνει σίγουρα προς το DVD, όχι μόνο επειδή υπάρχει και το οπτικό υλικό (και το οποίο παρουσιάζουμε στη στήλη των DVD) αλλά και επειδή στο c.d., λείπουν αρκετά σημεία που ίσως να μην έπρεπε. Δε με ενοχλεί τόσο η αφαίρεση του drum solo του Mike Terrana, όσο αυτή του ακουστικού μέρους των συναυλιών. Η δε προσθήκη του “Still Of The Night” στην κανονική ροή του live, μάλλον ατυχή θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω.

Κάτι ακόμα που μου χτύπησε άσχημα και την ευθύνη έχει η μίξη του album, είναι οι διακοπές ανάμεσα στα κομμάτια αρκετές φορές, με αποτέλεσμα να μην ακούγεται σαν ένα ολοκληρωμένο live, έστω κι αν στην πραγματικότητα δεν είναι. Αφορά όμως δύο συνεχόμενες εμφανίσεις στον ίδιο χώρο και θα έπρεπε πιστεύω να δίνει την εικόνα μιας πλήρους συναυλίας.

Επαναλαμβάνω ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε το ηχητικό υλικό να κυκλοφορήσει έτσι όπως παρουσιάζεται εδώ, θα έπρεπε να αποτελεί ένα πολύ όμορφο πακέτο μαζί με το διπλό DVD.
 

Tags