Temple Balls

0

Είχα ακούσει τους Temple Balls από το YouTube και μου είχε κάνει καλή εντύπωση ο νεανικός ενθουσιασμός τους που συνδυαζόταν με μια σπάνια για την ηλικία τους επαγγελματική αφοσίωση στη μουσική. Όπως συμβαίνει φυσικά με κάθε νέο καλλιτέχνη, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και έτσι οι Temple Balls έχουν θυσιάσει πολλά πράγματα στην πορεία (δουλειά, εκπαίδευση, σχέσεις κτλ.) προκειμένου να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Το παλιομοδίτικο rock n roll τους αλλά και η όλη εργασιακή ηθική τους με ιντριγκάρει και έτσι κάναμε μια πρώτη κουβέντα στα παρασκήνια του Nosturi Club στο Ελσίνκι πριν την εμφάνιση τους σαν support act των Battle Beast.

_x000D_
_x000D_

TempleBalls1
Ο τραγουδιστής Arde Teronen και ο κιθαρίστας Niko Vuorela μας υποδέχονται και τους κάνουμε την πρώτη, προφανή αλλά απαραίτητη ερώτηση: “ποτέ ξεκίνησαν και από ποια πόλη”; Ο Arde μας απαντάει οτι οι Temple Balls υπάρχουν από το 2009 και ότι ο ίδιος έγινε μέλος της μπάντας πριν απο 3-4 χρόνια. Ο Niko συνεχίζει λέγοντας ότι είναι από το Oulu όπου υπάρχουν πολλά hard rock και metal συγκροτήματα τα περισσότερα εκ των οποίων όμως δεν είναι γνωστά έξω απο τη Φινλανδία.

_x000D_

Στη συνέχεια μας εξηγούν ότι το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τη βιογραφία του Andy McCoy (Hanoi Rocks) και εκτός του ότι ακούγεται ωραίο σαν όνομα, κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεται σε κάποιο ναρκωτικό. Όταν σημειώνουμε ότι αφού το έγραψε ο McCoy τότε σίγουρα πρόκειται για ναρκωτικό, ξεσπούν σε γέλια.TempleBalls2

_x000D_

Μας ενημερώνουν παράλληλα ότι ο βασικότερος λόγος όπου επέλεξαν να ηχογραφήσουν το πρώτο τους album, “Traded Dreams”, στην Ταϊλάνδη ήταν η επιθυμία τους να συνδυάσουν τη δουλειά με τη διασκέδαση κάνοντας διακοπές. Εκτός των άλλων, το συγκεκριμένο studio παρείχε όλες τις τεχνικές υπηρεσίες που ζητούσαν οι Temple Balls.

_x000D_

Ρωτώντας τους για το εξώφυλλο όπου εικονίζεται ένας αρχαίος πολιτισμός και στο background υπάρχουν κτίσματα της σύγχρονης εποχής, τους αναφέρουμε οτι προσωπικά μας θύμισε το στυλ της μουσικής τους που είναι old school rock n roll με μια μοντέρνα, ωστόσο, αισθητική. Χαμογελούν και μας λένε ότι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση που δεν την είχαν σκεφτεί και ότι πράγματι είναι κάτι που μπορεί να ισχύει.

_x000D_

TempleBalls3

_x000D_

Όσον αφορά τις εμφανείς επιρροές τους από Hanoi Rocks και Thin Lizzy, τους ρωτάμε πόσο εύκολο είναι για μια Φινλανδική μπάντα να παίζει hard rock σε μια χώρα που φημίζεται κυρίως για τη σύγχρονη heavy metal σκηνή. “Καθόλου εύκολο”, απαντούν σχεδόν ταυτόχρονα και οι δυο τους και επιπλέον τονίζουν ότι το όλο εγχείρημα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο στην εποχή μας αφού προσπαθείς να ξεχωρίσεις μέσα στον απέραντο κόσμο των social media κάνοντας συνέχεια updates για να διατηρήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον. Όταν υπογραμμίζουμε ότι ίσως έτσι χάνεται κάτι από τη μαγεία της μουσικής, συμφωνούν αλλά συμπληρώνουν με νόημα ότι αν δεν ήταν π.χ. το YouTube δεν θα τους μάθαινα ποτέ. Έχουν δίκιο!

_x000D_

Μας ενημερώνουν ότι στόχος τους είναι να κυκλοφορήσουν το νέο τους album μέσα στο 2018 και κρίνοντας από τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια, νομίζω ότι ο προγραμματισμός τους θα τηρηθεί στο ακέραιο. Κλείσαμε την κουβέντα με ανάλυση κλασικών δίσκων των KISS, Thin Lizzy και Creedence Clearwater Revival και κάπως έτσι είχε φτάσει η ώρα για το live. Οι Temple Balls είναι μια πολύ αξιόλογη hard rock μπάντα που είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει. Αξίζει να τους γνωρίσετε. Ο δίσκος τους “Traded Dreams” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο 2017.

_x000D_

Σάκης Νίκας

_x000D_

TempleBalls4