Κυριακή βράδυ λοιπόν, λίγο πριν η βροχή πνίξει την Αθήνα οι πόρτες του Intrepid Fox άνοιξαν στις 20:00 για να υποδεχτούν τρία Αθηναϊκά metal σχήματα. Ο χώρος άρχισε να γεμίζει αλλά έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο ώρες (!) μέχρι η πρώτη μπάντα να ανέβει στη σκηνή πηγαίνοντας όλο το πρόγραμμα πίσω.

02GRUDGEASMONSTER

“Ghost tales, blood pacts and glimmering lights”   

Οι GRUDGE AS MONSTER πάτησαν πρώτοι στη σκηνή στο πρώτο τους ever live, με αρκετό άγχος και αλλά και την πώρωση να τα σπάσουν. Μοντέρνο επιθετικό metal με τον ήχο τους να κινείται στα κόκκινα. Aν και δεν έχουν ηχογραφήσει κάτι δικό τους ακόμα δε δίστασαν να παρουσιάσουν ζωντανά τρία δικά τους κομμάτια και έκλεισαν με μια διασκευή στο Omerta των Lamb Of God (που εκτός από t-shirt λογικά κοσμεί και τους τοίχους των δωματίων τους). Στο μπάσο ήταν ο Χρήστος Τσιούρας των Ars Goetia.

setlist: Graffiti house, Clay soil, Wreck, Omerta(-Lamb of God cover)

03GRIPONREALITY

“Time freezes again”

Επόμενο σχήμα οι GRIP ON REALITY. Αλλαγή μουσικού ύφους, περισσότερες ατμόσφαιρες, εναλλαγές ρυθμών (με το μπάσο του Alex να ξεχωρίζει) και ωραίες φωνητικές γραμμές από τον Δημήτρη. Δύσκολα τους βάζεις ταμπέλα αφού μουσικά κινούνται μεταξύ alternative rock και metal. Τα κομμάτια ήταν βασισμένα στο περσινό demo τους συν κάποια ακυκλοφόρητα αλλά νομίζω πως είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα και την ηχογράφηση της πρώτης τους κανονικής δουλειάς, άλλωστε η θερμή ανταπόκριση του κόσμου τους έδειξε το δρόμο.

setlist: Exile / Silence / Thorn in time / Lament of Heracles / Monotony / Western Front

04TETRACTYS

Τελευταίο σχήμα της βραδιάς ήταν οι TETRACTYS που δυστυχώς έπεσαν θύματα της  αρχικής καθυστέρησης (το μισό μαγαζί έφυγε αφού σε λίγο έκλεινε το μετρό). Κρίμα όμως γιατί η μπάντα βγήκε με όρεξη για να κουνήσει αρκετά κεφάλια με το groove metal της. Τα κομμάτια τους μου ήταν άγνωστα (εκτός του “1312”) αφού σχεδόν όλα ήταν από τον επερχόμενο δίσκο τους “Tribal” (κυκλοφορεί στις 13 Δεκεμβρίου από την Sleaszy Rider)

setlist: Prayer (intro), swallow the sun, the name of your god, mighty blue, cold, 1312, screams, right now (Korn cover), wolves, το the storm

® κείμενο/φωτογραφίες: Konstantinos Mindcrimek Vlachos

video GRUDGE AS MONSTER:

video GRIP ON REALITY:

video TETRACTYS: