Με κυβερνητικές αποφάσεις αποσύρονται τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid19 στις πολιτείες του Τέξας και του Μισισιπί, επιτρέποντας τις συναθροίσεις, τις αθλητικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες σε κλειστούς χώρους, χωρίς κανέναν περιορισμό από 10 Μαρτίου.

«Με την πρόοδο της ιατρικής, τα εμβόλια και τα φάρμακα που ενισχύουν τα αντισώματα, το Τέξας έχει τα εργαλεία για να προστατεύσει τους Τεξανούς από τον ιό», αναφέρει ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην καθημερινή ζωή των πολιτών ανοίγοντας 100% το Τέξας».

«Ο Covid-19 δεν εξαφανίστηκε, αλλά είναι ξεκάθαρο από τις θεραπείες, τα εμβόλια, την μείωση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις ασφαλείς πρακτικές που εφαρμόζουν οι Τεξανοί, πως τα μέτρα δεν είναι απαραίτητα πλέον. Η ανακοίνωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προφυλάξεις που μάθαμε να παίρνουμε τον τελευταίο χρόνο. Ίσα ίσα είναι μια υπενθύμιση πως το κάθε άτομο έχει ένα ρόλο να παίξει για την προσωπική του ασφάλεια, αλλά και την ασφάλεια των άλλων. Με αυτή την απόφαση εξασφαλίζουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες του Τέξας έχουν την ελευθερία να καθορίσουν τη μοίρα τους», αναφέρει η δήλωση του κυβερνήτη.

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο κυβερνήτης του Μισισιπί, Tate Reeves: «από αύριο βγάζουμε τη μάσκα σε όλη την πολιτεία και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά χωρίς την τήρηση μέτρων. Οι νοσηλευόμενοι και τα κρούσματα έχουν μειωθεί πολύ και τα εμβόλια διατίθενται γρήγορα. Ήρθε η Ώρα».