Θα… βαρέσουν κανόνι οι Sabaton!

0

Το μουσείο πυροβολικού Heugh στο Hartlepool της Αγγλίας εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο Σουηδικό συγκρότημα, που συγκέντρωσε χρήματα για τη διάσωσή του, θα τους αποδώσει την ύψιστη τιμή.

Συγκεκριμένα, ενόψει της επίσκεψης των Sabaton στο μουσείο, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “The War To End All Wars”, η διευθύντρια, Diane Stevens, θα δώσει την ευκαιρία στον κιθαρίστα της μπάντας, Chris Rorland, να πυροδοτήσει ένα 15κιλο κανόνι Ordnance Quick Fire του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις του.

Πρόκειται για ένα κανόνι που χρησιμοποιείται σε τελετές και εκδηλώσεις όπως η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων, επέτειος της Βασίλισσας κλπ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Chris είναι μάλλον ο πιο αρμόδιος από το συγκρότημα για να ρίξει με το κανόνι, καθώς έχει υπηρετήσει στο Α9 Σύνταγμα πυροβολικού της Σουηδικού Στρατού. Μάλιστα, θα γίνει ο πρώτος μη Βρετανός βετεράνος που θα πυροδοτήσει το όπλο.

Το Μάιο του 2019 όταν το συγκρότημα έμαθε ότι το μουσείο απειλούνταν να κλείσει ελείψει χρηματοδότησης έσπευσαν να συγκεντρώσουν χρήματα διαθέτοντας ένα t-shirt και οργανώνοντας εκστρατεία εύρεσης πόρων. Τελικά, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν περισσότερες από 4 χιλιάδες λίρες.

«Οι Sabaton μας πρόσφεραν σπουδαία υποστήριξη με τις προσπάθειές τους να μαζέψουν χρήματα και με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να τους δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας», δηλώνει η διευθύντρια. «Πιστεύουμε ότι η μουσική τους προωθεί την ιστορία σε ένα ευρύτερο κοινό που μπορεί να επισκεφτούν όλα τα μουσεία του κόσμου – έτσι υποστηρίζουν πολλά μουσεία, όχι μόνο το δικό μας.

To Heugh Battery Museum βρίσκεται σε μια τοποθεσία που αποτελεί στρατιωτική θέση από τον 17ο αιώνα. Στις 16 Δεκεμβρίου 1914 τα πυροβόλα της βάσης ήρθαν αντιμέτωπα με τον Γερμανικό στόλο κατά τον βομβαρδισμό του Hartlepool, γεγονός που το καθιστά το μοναδικό πεδίο μάχης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βρετανία.

Στη συλλογή του περιλαμβάνεται πληθώρα στρατιωτικών ενθυμίων και ιστορικά πυροβόλα όπλα.

*Να θυμίσουμε ότι οι Sabaton εμφανίζονται στην χώρα μας την Πέμπτη 21 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού στο φετινό Release Athens Festival με τους Blind Guardian και τους Epica.