Εδώ έχουμε ένα αξιόλογο ντεμπούτο από ένα Βρετανικό τρίο. Οι The Blackmail Snaps με το παρθενικό τους album δίνουν αρχικά μια punk αισθητική που μάλλον οφείλεται στην παραγωγή του δίσκου. Πρόκειται για ένα μίγμα punk rock δεκαετίας 80′ αλλά με metal riff που έχουν μια δόση από Saxon, Ufo αλλά και από Twisted Sister.
Μπορεί αυτός ο συνδυασμός ν’ ακούγεται λίγο περίεργος, η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό το album ενώ αρχικά δείχνει πολύ κοινότυπο, με λίγα ακούσματα παραπάνω βρίσκει κανείς στοιχεία πολύ ενδιαφέροντα και από αρκετά διαφορετικά μουσικά μονοπάτια.  Η γενική εικόνα του album είναι σίγουρα Βρετανικού…χρώματος και αρκετά επιθετική.
Από το σύνολο δέκα κομματιών, θα ξεχωρίσω σίγουρα τα “Circle” και “Shadows Cast” για το air play κυρίως που διαθέτουν αλλά και για το ότι πρόκειται για αρκετά ευμνημόνευτες συνθέσεις, κάτι που σίγουρα βοηθάει στο να τους δείξει εμπιστοσύνη το κοινό.
Θεωρώ ότι το πρώτο βήμα των The Blackmail Snaps έγινε με επιτυχία και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρακολούθηση της εξέλιξης του συγκροτήματος σε ένα δύσκολο μουσικό ιδίωμα για τις εποχές μας.