Βάναυση μίξη Μέταλ, Hardcore και Thrash… Κάπως έτσι χαρακτηρίζουν (χωρίς το «βάναυση») και οι ίδιοι τη μουσική τους, πλην όμως, όποιος ακούσει δεν υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσει. Οι Δανοί είναι πριμαρισμένοι, η φωνή είναι κάφρικη και «τραγανή», ακούγεται σαν να εκπέμπει από το ραδιόφωνο, το γρέζι περισσεύει και τα θέματα είναι «ντούκα-ντούκα», με όλα ισχυρά στο ταμπούρο και τις δίκασες από πίσω.
 
Ναι, όπως το σκεφτήκατε… Μουσική για πολύ ξύλο. Φανταστείτε ότι οι Pantera έχουν πάρει τηλέφωνο τους Sepultura και συνεννοούνται για επιτόπου τζαμάρισμα… Κάπως έτσι… Οι ίδιοι οι The Burning αναφέρονται σε αυτό το άλμπουμ σαν το πιο ασυμβίβαστο που έχουν κυκλοφορήσει. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, άφησαν και μερικά λαθάκια να υπάρχουν στη δουλειά αυτή, ώστε στον κάθε ακροατή να μένει η εντύπωση ότι είναι ο ίδιος παρών στο studio που εκείνοι παίζουν, να νομίζει ότι όλα είναι μπροστά του ή/και γύρω του.
 
Τα δώδεκα κομμάτια που βρίσκονται στο άλμπουμ είναι αυτά που ξεχώρισαν από τα δεκαεπτά που είχαν γράψει. Όσοι ασχολείστε με το είδος, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από το πάθος και τη δύναμη. Όσοι δεν το έχετε και τόσο ζεστά, θα αναρωτηθείτε «Μα καλά, τόσο μίσος»; Ναι, γίνεται. Άμα το ‘χεις…